Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Белоградчик рън" и Балонена фиеста предстоят в града на скалите

Снимка: Фейсбук

На 22 септември ще започне поредната туристическа инициатива в района на Белоградчик - "Белоградчик рън". Тя е съчетана с Балонената фиеста, която се провежда по същото време. Проблем възниква, обаче, с настаняването на гостите, обясни организаторът Александър Александров:

"Това го организираме съвместно с "Adventures in Belogradchik" и Евтим Стефанов. Като цяло идеята си е негова за това събитие. Проблемът е, че в района на Белоградчик, когато има едно голямо събитие, много е трудно да се намери къде да спят хората преди старта на другото събитие. Трудностите за това бягане са по-скоро къде хората ще намерят да спят. Имаме около 20 ентусиасти записани към момента. Има много повече желаещи, но самите места за настаняване са много малко и са заети вече. те са заети може би от юни месец за Балонената фиеста, която е най-голямото събитие в Северозападна България. Много се радваме, че Евтим има силите това нещо да го направи."

Стартът ще бъде даден от местността Панаирището в Белоградчик в 10:00 часа, а трасето е с дължина 14 километра, уточниха още организаторите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Правителството обсъжда възможността държавата да поеме управлението на буферните паркинги по границите

Министър-председателят Димитър Главчев създаде работна група със задачата да предложи трайно решение на проблема с буферните паркинги за тежкотоварни автомобили по граничните контролно-пропускателни пунктове, съобщават от Правителствената информационна служба. Целта е да бъдат предприети и спешни мерки за облекчаване на трафика, максимално да се намали..

публикувано на 09.09.24 в 16:00

Патриарх Даниил ще посети Монтана

Патриарх Даниил с първа визита в Монтана начело на Българската православна църква. Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил ще отслужи Божествена света литургия в храма „Свети Дух“ тази неделя, 15 септември, в Монтана. Тържествената литургия ще започне в 09:00 часа.  В датата има символика и след 8..

публикувано на 09.09.24 в 15:38

Местна коалиция ще участва в изборите за кмет в село Габровница

Местна коалиция се регистриран за участие в изборите за кмет в монтанското село Габровница . Извънредният вот е на 20 октомври. Местна коалиция „ГЕРБ (СДС и БНД)” се регистрира за участие в изборите за кмет в Габровница. За сега тя е единствената подала документи в Общинската избирателна комисия в Монтана, съобщи говорителят Петко Петков...

публикувано на 09.09.24 в 15:32
Снимката е илюстративна

Въведено е ограничение на движението по врачанска улица заради панаира

Временна организация на движението е въведена в района на спортния комплекс „Христо Ботев“ във Враца . Във връзка с предстоящото издание на Врачанския есенен панаир, който се провежда на територията на спортния комплекс, от днес до 19 септември временно ще бъде ограничено движението по ул. “Спортна” .  Алтернативният маршрут за движещите се..

публикувано на 09.09.24 в 14:59
Снимката е илюстративна

Полицията разкри лаборатория за канабис в монтанско село

Лаборатория за отглеждане на канабис е разкрита в частен имот в монтанското село Долна Рикса , съобщават от полицията. Двама жители на Монтана са задържани.  Проверката е извършена вчера, 8 септември, след сигнал, че 27-годишен монтански жител отглежда наркотични растения в ползвания от него имот в населеното място. Криминалистите са установили в..

публикувано на 09.09.24 в 11:54
Наркотикът е открит в допълнително изградени две нефабрични конструкции (кухини) в пода на лекия автомобил.

Прокуратурата разследва опит за пренос на хероин през Дунав мост 2

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Видин се води разследване за   опит за пренасяне на хероин през границата на страната. Наркотикът е открит в  лек автомобил с българска регистрация на  граничния пункт на Дунав мост 2 на 4 септември.  Общото тегло на наркотичното вещество е 842,45 грама.  Шофьорът на колата и неговият спътник са..

публикувано на 09.09.24 в 11:13
Паметникът във Вършец на директора на първата държавна баня д-р Дамян Иванов

Вършец ще отбележи 60 години градски статут

Вършец ще отбележи 60 години от обявяването му за град на 11 септември . Т ържествено заседание на Общинския съвет ще се проведе о т 10:30 часа в конферентната зала на СПА хотел "Съни Гардън" . Общинските съветници ще разгледат предложение за допълнение на Наредбата за символите, почетните знаци, отличията и почетните звания на община Вършец..

публикувано на 09.09.24 в 09:05