Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Въведено е ограничение на движението по врачанска улица заради панаира

Снимката е илюстративна
Снимка: Луиза Лазарова, БНР

Временна организация на движението е въведена в района на спортния комплекс „Христо Ботев“ във Враца. Във връзка с предстоящото издание на Врачанския есенен панаир, който се провежда на територията на спортния комплекс, от днес до 19 септември временно ще бъде ограничено движението по ул. “Спортна”

Алтернативният маршрут за движещите се по бул. “Васил Кънчов” ще е по ул. “Цар Обединител”, а за автомобилите, преминаващи по ул. “Георги Апостолов” - по ул. “Цветан Тодоров”.

Временната организация ще бъде регулирана със съответните знаци, съобщиха от общинската управа.

Традиционният есенен панаир във Враца е от 13-и до 18 септември и по традиция ограничава трафика в района.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Прокуратурата води разследване за побой на 88-годишна жена от село Сумер

Под ръководството на Районна прокуратура - Монтана се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда на възрастна жена. Пострадалата, на 88 години, е настанена в тежко състояние  в хирургично отделение на МБАЛ „Стамен Илиев“ в града.    Наблюдаващият прокурор е дал указания на разследващия..

публикувано на 09.09.24 в 17:05

Върбешница се включва в инициативата „Да изчистим България заедно”

Кметството и Народно читалище “Пробуда -1928“  в мездренското село Върбешниц а  ще се включат в инициативата „Да изчистим България заедно” . Предстоящото дванадесето издание на проявата ще бъде под надслов „Да преобърнем играта“ и ще се проведе на 14 септември, събота. Всички желаещи могат да се включат в почистването и облагородяването на..

публикувано на 09.09.24 в 16:25

Правителството обсъжда възможността държавата да поеме управлението на буферните паркинги по границите

Министър-председателят Димитър Главчев създаде работна група със задачата да предложи трайно решение на проблема с буферните паркинги за тежкотоварни автомобили по граничните контролно-пропускателни пунктове, съобщават от Правителствената информационна служба. Целта е да бъдат предприети и спешни мерки за облекчаване на трафика, максимално да се намали..

публикувано на 09.09.24 в 16:00

Патриарх Даниил ще посети Монтана

Патриарх Даниил с първа визита в Монтана начело на Българската православна църква. Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил ще отслужи Божествена света литургия в храма „Свети Дух“ тази неделя, 15 септември, в Монтана. Тържествената литургия ще започне в 09:00 часа.  В датата има символика и след 8..

публикувано на 09.09.24 в 15:38

Местна коалиция ще участва в изборите за кмет в село Габровница

Местна коалиция се регистриран за участие в изборите за кмет в монтанското село Габровница . Извънредният вот е на 20 октомври. Местна коалиция „ГЕРБ (СДС и БНД)” се регистрира за участие в изборите за кмет в Габровница. За сега тя е единствената подала документи в Общинската избирателна комисия в Монтана, съобщи говорителят Петко Петков...

публикувано на 09.09.24 в 15:32

"Белоградчик рън" и Балонена фиеста предстоят в града на скалите

На 22 септември ще започне поредната туристическа инициатива в района на Белоградчик - "Белоградчик рън" . Тя е съчетана с Балонената фиеста , която се провежда по същото време. Проблем възниква, обаче, с настаняването на гостите, обясни организаторът Александър Александров : "Това го организираме съвместно с "Adventures in Belogradchik" и..

публикувано на 09.09.24 в 14:00
Снимката е илюстративна

Полицията разкри лаборатория за канабис в монтанско село

Лаборатория за отглеждане на канабис е разкрита в частен имот в монтанското село Долна Рикса , съобщават от полицията. Двама жители на Монтана са задържани.  Проверката е извършена вчера, 8 септември, след сигнал, че 27-годишен монтански жител отглежда наркотични растения в ползвания от него имот в населеното място. Криминалистите са установили в..

публикувано на 09.09.24 в 11:54