Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видин става част от "Be active day"

2
Снимка: Радио Видин

Видин се включва в най-голямата европейска фитнес инициатива - "Be active day", която ще се проведе на 15 септември, неделя. Организатори са "Europe аctive" и Българската асоциация за здраве и фитнес. Участват спортни клубове от цялата страна. Целта на този ден е да се включат колкото е възможно повече хора към различни спортове и така да определят своето предпочитание, обясни Наташа Петрова, треньор на спортен клуб "Аеробикс тайм" Видин.

"Видинският клуб също ще се включи с тренировки от сутринта до вечерта. Започваме в 10:00 часа с HIT тренировка с Георги Георгиев в залата на "Аеробикс тайм" - Видин. От 11:00 часа е Пилатес и мобилност с Наташа Петрова, след това има малка пауза и в 14:00 часа започва тренировката степ аеробика с Диана Сеймянова. От 15:00 часа е табата с Диана Сеймянова. Има един час пауза, за да се придвижим на открито и последната ни инициатива - Port De Bras, ще бъде в двора на Културен център "Жул Паскин". Приканвам всички, които обичат спорта, да присъстват поне на една тренировка, за да могат да усетят какво представлява тя и дали е подходяща за тях."

Чуйте повече в звуковия файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Има ли средна класа в България?

България е на последно място в Европейския съюз по дял на средната класа от населението - 51% при средно 64% за алианса. Лидер е Словакия с над 70%.  Средната класа е двигател на икономическия прогрес и е в основата на значимите социални процеси. Основните критерии за нейното определяне са заетостта и заплащането, които пък са резултат от..

публикувано на 10.09.24 в 15:27

Готов е Центърът за високи постижения в ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ във Видин

Приключиха ремонтно-строителните дейности в Центъра за високи постижения към Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Видин .  На 95% са оборудвани кабинетите и със старта на учебната година учениците ще могат да провеждат занятия в новия център, каза заместник- директорът на учебното заведение Десислава Цокова :..

публикувано на 10.09.24 в 14:30

Родители: Детска площадка в центъра на Видин е опасна

За опасна детска площадка в центъра на Видин алармират родители. Става въпрос за детската площадка в парк "Рова" в близост до Стамбол капия. Има счупени подпори, люлееща се при всяко качване на дете дървена конструкция, изпокъсани са въжетата, счупена е пързалката, както и пейки отстрани, непочистена е настилката.  Родителите на децата се..

публикувано на 10.09.24 в 13:00

Деца показват свои рисунки в изложба "Родина" във Видин

Възпитаниците на ателие "Нана Арт" показват свои творби в детска изложба "Родина" в Културен център „Жул Паскин“ във Видин. Общо 34 деца рисуваха и твориха това лято, вдъхновени от красотата на града и родината. Те създават не просто картини, а истории, разказани чрез багри и форми, като по този начин предават духа на природата и културното..

публикувано на 10.09.24 в 12:20

Монтанско училище продължава с иновативните практики

Второ СУ "Н. Й. Вапцаров" в Монтана е иновативно училище. Иновативната практика тази година се казва "Нови методи на преподаване по предметите Български език и литература, Родинознание, Човекът и природата, Технологии и предприемачество" под мотото  "Креативни, знаещи и можещи". Ученици от първи и четвърти клас участват в дейностите. Целта е да се..

публикувано на 10.09.24 в 11:30

Кампания за здрави детски зъби в общините Брусарци, Ружинци и Димово

Около 500 деца ще обхване осмото издание на кампанията за профилактика на оралното здраве , която се провежда в малки населени места на областите Монтана и Видин . Тази есен инициативата ще премине в учебни заведения в общините Брусарци, Ружинци и Димово, като безплатните профилактични прегледи ще започнат на 1 октомври, обясни лекарят по дентална..

публикувано на 09.09.24 в 17:00

Как да помогнем на детето при прехода от детска градина към първи клас

С наближаването на първия учебен ден  неминуемо вълнението е обзело и учениците, и родителите, както и учителите. Със сигурност най-развълнувани са бъдещите първокласници, на които им предстои съвсем скоро за пръв път да прекрачат училищния праг. Началото на училище е един особен етап от развитието на децата, защото те започват да придобиват..

публикувано на 09.09.24 в 14:44