Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огнеборци от Монтана ще отбележат професионалния си празник

Снимка: Любо Андреев


С демонстрации, в центъра на града в петък, огнеборци от Монтана ще отбележат професионалния си празник, 14 септември. Директорът на пожарната ще връчи награди на отличилите си през годината

В навечерието на професионалния си празник на 13 септември спасители и огнеборци от Регионална дирекция „Пожарна и аварийна безопасност" Монтана ще проведат демонстративно занятие в центъра на областния град. Директорът на пожарната комисар Венцислав Райков ще връчи награди на проявили се през годината служители. През миналата бяха наградени 24 огнеборци. „Дни на отворени врати" обявиха тази седмица в пожарните служби в Монтана, Лом и Берковица, където всеки желаещ може да се запознае с работата на огнеборците. През цялата седмица има възможност за посещения и в Центъра за професионално обучение на пожарникари и спасители в Монтана, намиращ се на улица „Сирма Войвода".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Община Ново село организира акция за почистване

Община Ново село ще се включи в инициативата "Да почистим България заедно" з а 12-та поредна година . Мария Тодорова , главен експерт "Социални услуги" в общинската администрация, съобщи подробности: "Община Ново село ще има пет пункта за раздаване на ръкавици и чували във всяко едно от селата - Неогвановци, Флорентин, Ясен, Ново село и..

публикувано на 11.09.24 в 10:08

Общинските съветници в Бойница ще заседават в петък

Всичките постоянни комисии към Общинския съвет в Бойница ще заседават едновременно на  13  септември, петък,  по 4 точки. Ще бъде разгледана докладна записка, внесена от Милена Миткова, директор на ДГ "Йонка Маркова", с. Бойница, относно утвърждаване на една разновъзрастова група в детското заведение и утвърждаване на нулев прием във филиал "Филип..

публикувано на 11.09.24 в 08:45

Северна промишлена зона във Видин ще остане без вода заради ремонт

Заради строително-монтажни работи и връзка между новоизграден и съществуващ водопровод водоподаването в Северна промишлена зона във Видин ще бъде прекъснато днес, 11 септември, от 09:00 часа до 21:00 часа на 12 септември. Ремонтът включва и монтаж на спирателни кранове за подобряване на водоснабдяването в района.

публикувано на 11.09.24 в 08:30

Bършец отбелязва 60 гoдини oт oбявявaнeтo cи зa гpaд

На тържествена сесия на общинския съвет във Вършец ще бъде разгледано предложение за допълнение на Наредбата за символите и почетните знаци. По повод 60 години град щe бъдe yтвъpдeн пoчeтeн знaĸ „д-p Дaмян Ивaнoв", пocвeтeн нa 150 гoдини oт poждeниeтo нa лeĸapя, извecтeн c пpинoca cи ĸъм paзвитиeтo нa Bъpшeц ĸaтo бaлнeoлoгичeн цeнтъp. „Знaĸът щe бъдe..

публикувано на 11.09.24 в 07:19

Снимката на 10 септември 2024 година

Приключиха ремонтно-строителните дейности в  Центъра за високи постижения  към Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Видин.  На 95% са оборудвани кабинетите и със старта на учебната година учениците ще могат да провеждат занятия в новия център, каза заместник- директорът на учебното заведение Десислава Цокова. Кметът на община..

публикувано на 10.09.24 в 18:00

Белоградчик се включва в инициативата "Да изчистим България заедно"

В кампанията "Да изчистим България заедно" се включва и град Белоградчик . Инициативата цели да обедини усилията на жителите за по-чист и приветлив град.  "Чистотата на града ни зависи от всички нас и всичко започва с една малка стъпка", каза кметът на Белоградчик Боян Минков : "Община Белоградчик за поредна година се включва в инициативата..

публикувано на 10.09.24 в 17:11
Снимката е илюстративна

Започва прилагането на новите вариантни ваксини срещу COVID-19

От утре, 11 септември, стартира имунизационната кампания срещу COVID-19 за есенно-зимния сезон, съобщиха от Министерството на здравеопазването. В страната са доставени близо 85 хиляди дози, които са разпределени към регионалните здравни инспекции и общопрактикуващите лекари. Ваксините ще се поставят безплатно, като при необходимост ще се..

публикувано на 10.09.24 в 15:50