Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инспектори по труда констатираха близо 260 нарушения във Врачанско

Снимка: Радио ВИДИН

Почти 260 нарушения на трудовото законодателство са установили през август от Инспекцията по труда, съобщиха от институцията във Враца. Съставени са били 2 акта, единият от тях е за работа без трудов договор. Точният брой на констатираните и описани нарушения е 259.

Общо 62 предприятия са били инспектирани през осмия месец на годината, като акцентът е паднал върху рисковите отрасли като строителство и селско стопанство.

Единадесет от проверките са били предизвикани от сигнали на недоволни работници.

През август Инспекцията по труда е принудила работодатели да изплатят на своите работници забавени заплати в размер на 15 600 лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Новият сезон на кукления театър в Монтана започва с премиера

Една от най-обичаните приказки на А. С. Пушкин „Рибарят и златната рибка” е най-новото заглавие в афиша на Куклен театър „Патилан” - Монтана, съобщават от културната институция. Премиерните представления ще са на 13 септември, петък, от 18:00 часа и на 14 септември, събота, от 11:00 часа. Автори и режисьори на спектакъла са Христина и Симеон Тодоров...

публикувано на 12.09.24 в 13:00

Партиите и коалициите се споразумяха за ръководството на секционната комисия в Габровница

Представителите на парламентарно представените партии и коалиции се споразумяха за ръководството на секционната избирателна комисия в село Габровница , съобщават от Община Монтана. Днес кметът на Монтана Златко Живков проведе преговори с представители на  коалициите „ГЕРБ – СДС“, „ПП-ДБ“, БСП за България“ и партиите „Възраждане“, ДПС и „Има..

публикувано на 12.09.24 в 11:50

Състави от Кула участваха в международен фолклорен фестивал

Деветото издание на международния фолклорен фестивал „Етно ритми“ 2024 се проведе в  курорта „Златни пясъци“.  Община Кула беше представена от Танцов клуб "Кулчене" , с ръководител Димитър Карчев, а дамите от Народен хор "Кулчанки" , с ръководител Владислав Перов, завладяха публиката. Специалната изненада на Народно читалище "Просвета..

публикувано на 12.09.24 в 11:16

3,2 милиона лева за енергийна ефективност на стадиона и гребната база във Видин

Общо 3 195 275,67 лева са европейските средства по двата проекта за въвеждане на мерки за подобряване на енергийната ефективност на стадион "Георги Бенковски" и Гребна база-Видин, съобщават от Областния информационен център. Стойността на проекта за стадиона е 1 785 761.51 лева; 1 409 514.16 са средствата по проекта за гребната база.  Двата проекта на..

публикувано на 12.09.24 в 11:08

Полицията иззе стока от врачански магазин

Полицията е извършила проверка на магазин за дрехи в град Враца при специализирана операция, свързана с престъпления против интелектуалната собственост, вчера, 11 септември. Криминалистите са намерили  артикули от защитени търговски марки, без съгласието на притежателя на авторското право или на негов представител, и без правно основание, съобщават..

публикувано на 12.09.24 в 10:58

Откриха трупа на обявен за издирване възрастен мъж в село Паволче

Тялото на 80-годишен мъж е намерено в землището на Паволче вчера, 11 септември. Възрастният човек е бил обявен за издирване от неговите близки след като е напуснал дома си във врачанското село на 10 септември. Видими следи от насилие по трупа не са открити. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 12.09.24 в 10:46

Врачани ще почетат Цвятко Бобошевски

Врачани ще почетат свой славен съгражданин, оставил диря в историята на България, съобщиха от регионалния исторически музей. На 8 август 2024 г. се навършиха 140 г. от рождението на Цвятко Бобошевски. Държавникът е роден във Враца, завършва право и 23 години участва в управлението на България в качеството му на министър и регент.  По повод годишнината..

публикувано на 12.09.24 в 08:26