Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За първи път фестивал в монтанското село Благово

| Репортаж
Снимка: фейсбук

Празник на музикалната и културна забава правят в монтанското село Благово днес. Това ще е първото издание на "Благо фест"


Местните хора го нарекоха „Благо фест", поясни кметът на Благово Лъчезар Асенов. 12 самодейни състави от читалищата в Монтана и съседните общини са потвърдили участие За първи път в Благово ще се проведе подобен фестивал, каза още Асенов.


"Ще участваме за първи път с танцов състав "Берковица" , деца "Танцувай за здраве", от Крапчене, Долни Белотинци, Д-р Йосифово, Студено буче, Горно Белотинци, от община Монтана, самодейци от Замфирово..."


В 14 часа първото издание на "Благо фест" ще бъде открит официално с прерязването на лентата на обновената детска площадка. Вечерта, от 18 часа, е кулминацията


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Бизнес форум се проведе във Враца

Враца беше домакин на най-голямото бизнес събитие в Северозападна България. Водещи компании и експерти участваха в първия по рода си бизнес форум "Възможности за финансиране и развитие на бизнеса в региона". Събитието откри кметът Калин Каменов, който представи проекта за създаването на Център за енергийно развитие и нови науки. Пред над 100..

публикувано на 14.09.24 в 16:50

Б.Т.Р. с концерт в Белоградчик

Тази вечер легендарната българска рок група Б.Т.Р. ще изнесе концерт в град Белоградчик. Събитието обещава да събере множество фенове на рок музиката от региона и да превърне вечерта в незабравимо изживяване, каза за Радио ВИДИН Боян Минков , кмет на Белоградчик: " БТР празнуват 30 години от тяхното създаване и Белоградчик ще е един от градовете, които..

публикувано на 14.09.24 в 15:00

Ден на траур в Лом заради загиналите пилоти

Днес в град Лом е обявен ден на траур в памет на загиналите в самолетна катастрофа пилоти майор Петко Димитров и старши-лейтенант Венцислав Дункин . В знак на почит българските знамена ще бъдат спуснати наполовина. Кметът на Община Лом Цветан Петров изказва искрени съболезнования на семействата и близките на майор Петко Димитров и..

публикувано на 14.09.24 в 14:13

Служители на държавната администрация във Видин почистиха главната алея в Крайдунавския парк

В рамките на Световния ден на почистването , който се отбелязва през третата седмица на септември, служители от държавната администрация почистиха главната алея в Крайдунавския парк , от Речна гара до спортен комплекс "Колодрума".  Областният управител, г-жа Ани Арутюнян , подчерта, че опазването на планетата е не само дълг, но и отговорност към..

публикувано на 14.09.24 в 13:45

Ограничават движението по улица в центъра на Враца

Строителни дейности ограничават движението по част от улица в центъра на Враца , съобщиха от общинската управа. Във връзка с изпълнение на строителни дейности на частен обект, в периода от 16 септември до 7 октомври , временно ще бъде ограничено движението по ул. "Петропавловска", в участъка между улиците "Грънчарска" и "Баба Йота". В района ще..

публикувано на 14.09.24 в 13:00

Пожарникарите отбелязват професионалния си празник

Българските огнеборци отбелязват на 14 септември своя професионален празник. Началото му е поставено преди 29 години, обясни директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Видин комисар Стилян Пешев : "Тази година беше също характерна година за нас. Забелязваме, че климатичните промени все повече и повече..

публикувано на 14.09.24 в 11:38

Втора премиера на "Рибарят и златната рибка" в кукления театър в Монтана

Една от най-обичаните приказки на А. С. Пушкин "Рибарят и златната рибка" е най-новото заглавие в афиша на Куклен театър "Патилан” - Монтана , съобщават от културната институция. Вчера се състоя едно от премиерните представления, второто е днес от 11:00 часа. Автори и режисьори на спектакъла "Рибарят и златната рибка" са Христина и Симеон Тодорови...

публикувано на 14.09.24 в 10:15