Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водният режим отпада в четири монтански села

Отмениха водния режим за четири села в община Георги Дамяново. Заради сушата близо месец към 700 жителите получаваха неравномерно питейна вода.

Жителите на селата Видлица, Чемиш, Главановци и Копиловци от днес имат вода през целия ден. Засушаването през миналия месец принуди кмета на община Георги Дамяново Нина Петкова да обяви воден режим. Сега ситуацията се променя.


"Последните дни паднаха валежи на територията на община Георги Дамяново. Водоемите се напълниха и от днес отменяме заповедта ми за режим на територията на община Георги Дамяново", посочи Нина Петкова.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Приключи ремонтът на междуселски път в Монтанско

На един от най-светлите християнски празници Вяра, Надежда, Любов и майка им София бе тържествено открит реновираният път между селата Долна Рикса, Клисурица и Славотин, съобщават от Община Монтана.  "Това е най-голямата инвестиция, направена за междуселски път в района през последните 50 години“, заяви кметът  Златко Живков . На..

публикувано на 17.09.24 в 16:31

Лом отбелязва празник на града

От името на Негово светейшество българският патриарх Даниил, архимандрит Антим, протосингел на Видинската света митрополия, поздрави кмета на община Лом Цветан Петров и жителите на града за празника на Лом . Той благослови градоначалника, местния парламент и ломчани за старанието и усърдието, с което се поддържат храмовете в епархията и пожела на..

публикувано на 17.09.24 в 16:20

Избирателите могат да проверят онлайн номера на секцията и мястото на гласуване

Българските граждани с право на глас вече могат да проверяват номера на избирателната секция и мястото на гласуване в изборите за Народно събрание на 27 октомври 2024 г. Справката се осигурява от Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Информация за адреса на..

публикувано на 17.09.24 в 16:16

Белоградчик получи правата за песента "Нашият град" да стане химн на града

Община Белоградчик получи авторските права за текста и музиката на песента на "Нашият град". Договорът е за срок от 10 години. Така песента на група "Тангра" вече е официален химн на Белоградчик, каза кметът Боян Минков .  "Подписахме договор с автора на текста, поета Александър Петров, и с наследниците на Борис Карадимчев, който е автор на..

публикувано на 17.09.24 в 16:06

Митничари откриха над 150 000 британски и шотландски лири при проверка на Дунав мост 2

Над 150 000 недекларирани британски и шотландски лири са установили митнически служители на граничния пункт по Дунав мост 2 при Видин. Открити са на влизане в страната в спрян за проверка товарен автомобил, управляван от турски гражданин. Превозното средство пътува с текстилни изделия от Федерална република Германия към Република Турция. Пред..

публикувано на 17.09.24 в 15:10

Фестивал събира театрали в Лом

Театрални състави от цялата страна и тази година ще вземат участие във фестивала на любителските театри на името на Кръстьо Пишурка в Лом . В програмата зрителите ще видят пиеси на самодейни колективи от Алфатар, Берковица, Белене, Самоков, Костинброд, Козлодуй, Ботевград, Плевен, София, Стара Загора, Ракитово, Златица и Лом.  Фестивалът..

публикувано на 17.09.24 в 13:30

Търси се изпълнител за укрепване на срутища в Искърското дефиле

Срутищата по пътя през Искърското дефиле ще бъдат оправени, като за целта от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) са обявили обществена поръчка. Очакваната стойност на дейностите по обезопасяване на проблемните участъци по 5-километровото трасе между мездренските села Елисейна и Зверино е над 20 милиона лева. Размерът на обществената поръчка е..

публикувано на 17.09.24 в 11:50