Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Митничари откриха над 7 кг кокаин на Дунав мост 2 (видео)

Снимка: Агенция "Митници"

Над 7 кг кокаин задържаха митнически служители в района на Дунав мост 2. Наркотикът бил намерен в специално изграден тайник на лек автомобил, влязъл от Румъния. Водачът, 32-годишен мъж от София, е привлечен като обвиняем и е задържан за срок до 72 часа. Внесено е искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража". 


За извършеното деяние законът предвижда наказание „лишаване от свобода" от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева.



По публикацията работи: Стефка Павлова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Монтана стартира още пет проекта по инвестиционната програма на общините

Кметът на Монтана Златко Живков и министърът на регионалното развитие Виолета Коритарова подписаха тази седмица споразумения за финансиране на пет проекта по инвестиционната програма на общините, съобщават от общинската администрация.  „Досега община Монтана е изпълнила два проекта, стартират пет и имаме  готовност за още един. Общата им..

публикувано на 11.10.24 в 16:18
Авторът на спектакъла

Видинският куклен театър става част от "Цирколюция"

Видинският куклен театър получи покана за участие във фестивала за съвременен цирк "Цирколюция" в София. Ще бъде представен марионетният спектакъл "Цирк мираж" на Теодор Борисов, обясни директорът на трупата Поли Трифонова.  "Включени сме в една фестивална програма, заедно с още 24 представления. Изявата ще бъде в "Топлоцентрала". Това е моя..

публикувано на 11.10.24 в 15:47

Повече средства за семействата с репродуктивни проблеми в Козлодуй

Повече средства в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми ще отпуска Община Козлодуй. Това е голяма стъпка в борбата с демографската криза в региона, коментира координаторът на фондация "Искам бебе" за Северозападна България Здравка Гергова.  "В град Козлодуй двойките с репродуктивни проблеми, както и жени, които имат такива, но нямат..

публикувано на 11.10.24 в 15:24
Река Дунав

"Речен надзор-Лом": Нормално е корабоплаването по Дунав

Нормални са условията за корабоплаване по река Дунав, няма критични участъци. Това обясни директорът на дирекция “Речен надзор - Лом” към Агенция “Морска администрация” капитан Тони Тодоров : "Нивото на река Дунав е оптимално за корабоплаване. По-добро в момента не може и да бъде, така че не бих казал, че дори очакваме някакви проблеми около..

публикувано на 11.10.24 в 15:02
Над 700 кг капачки са събрани по време на последната акция, проведена във Видин.

Временен пункт ще събира пластмасови капачки във Видин

Утре, 12 октомври, във Видин ще е поредната акция от кампанията "Капачки за бъдеще" . Освен пластмасови капачки се събират и алуминиеви кенчета. Временен пункт за предаването им ще има на паркинга до училище "Любен Каравелов", каза Радослава Григорова , която е доброволец в кампанията.  "Последните няколко пъти пунктът, на който може всеки..

публикувано на 11.10.24 в 14:57

Овладян е пожарът в депото край Враца

Пожарът в една от клетките на депото за битови отпадъци край Враца е локализиран и са потушени пламъците. Продължава овладяването на тлеещите огнища, които със специализирана техника се посипват с пръст.  В района е осигурено постоянно захранване на пожарните, а в следващите 24-часа на терен ще има постоянно присъствие на екипи на местната..

публикувано на 11.10.24 в 14:53

Салаш се готви за Фестивал на трънката

Фестивал на трънката ще се проведе утре, 12 октомври, в белоградчишкото село Салаш . Посетителите ще могат се запознаят с полезните качества на плодовете от трънка и да дегустират различни изделия, приготвени от тях, обясни секретарят на местното читалище Даниела Иванова . "Не иска някакъв труд за копане, за отглеждане, а го имаме тук, в нашия..

публикувано на 11.10.24 в 14:43