Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Театърът във Враца представя предпремиера в София

Снимка: ДКТ-Враца

Тази вечер (15 октомври) в София е предпремиерата на най-новото заглавие на врачанския Драматично-куклен театър „Полковникът и птиците“ от Христо Бойчев. Творбата ще се играе на откритата сцена „Сълза и смях“. На 23 октомври е първата среща на постановката с публиката във Враца, като тя ще е на голямата сцена


Режисьор на спектакъла е Борис Панкин, а на сцената на опитния Борислав Борисов ще партнират само местни актриси: Росица Огнянова, Милена Милчева, Камелия Лишковска и Велина Георгиева. Дебют тази вечер ще направят и две от новите попълнения на врачанския театър – Филина Петрова и Елиа Агапиу.


Врачанският театър ще продължи изявите си в турнета до края на седмицата. В четвъртък трупата гостува със семейния спектакъл „Пълен напред“ от Теодора Попова-Лазарова в Мизия, а след края на представлението в местното читалище започва грандиозен ремонт.


В петък трупата е в Годеч, където ще представи комедията „Роклята беглец“ от Щефан Фьогел, а в събота играе край морето – в Поморие ще гледат „Кошмарна комедия“ от Жан Поаре.


Публиката във Враца пък я чака на голямата сцена на театъра среща с Лили Иванова, билетите за чийто концерт в петък са разпродадени от няколко месеца.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Общината във Враца търси служители за Инспектората

Община Враца обяви подбор за трима служители на длъжността  "инспектор" в звено "Инспекторат" . Ангажиментът на инспекторите са свързани с извършване на контрол по изпълнение на общински наредби, осъществяване на координация между звената, извършващи контролни функции на територията на община Враца и извършване на проверки по сигнали и жалби на..

публикувано на 15.10.24 в 12:00

Продължава номинирането за годишните награди за култура в Лом

Още не е изтекъл срокът за предложения за избор на носители на наградата за култура за 2024 г. на името на д-р Хернани Цибрански в Лом . Организатор на инициативата е Обществен фонд Лом, който всяка година връчва отличията на заслужили дейци на изкуството и културата в навечерието на Деня на народните будители – 1 ноември. До 30 октомври 2024..

публикувано на 15.10.24 в 11:05

Пиян шофьор блъсна полицейски автомобил във Враца

Кола, управлявана от пиян шофьор , е ударила полицейски автомобил във Враца .  Инцидентът е станал на 14 октомври, около 15:30 часа на кръстовището на ул. "Кръстьо Българията" и ул. "Иван Цветков". Пробата за алкохол на 42-годишния шофьор на колата е отчела 3,46 промила.  Тестът  за наркотични вещества е отрицателен.  Образувано е бързо..

публикувано на 15.10.24 в 10:59

10 лекари от Врачанско са с номинация за награда

Десет медици от област Враца са номинирани за „Лекар на годината 2024“ , като призовете ще бъдат връчени на 15 ноември. На регионално ниво са номинирани ортопедът от врачанската болница д-р Светозар Зарков; специалистът по кожни и венерически болести в ЦКВЗ-Враца д-р Петранка Петрова; управителят на Специализирана болница за активно лечение..

публикувано на 15.10.24 в 10:03

Половин тон пластмасови капачки събраха във Видин

Близо 500 кг пластмасови капачки и 37 кг алуминиеви кенчета са събрани във Видин от есенната кампания на инициативата "Капачки за бъдеще" . Акцията се проведе тази събота. Радослава Григорова , която е доброволец към кампанията обясни: "Имаше и парични дарения, които хората поставиха в кутията, която бяхме оставили за дарения. Там събрахме около..

публикувано на 15.10.24 в 07:45

Снимката на 14 октомври 2024 година

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) инж. Йордан Вълчев подписа договорът за изработване на идеен проект за скоростен път Монтана – София с тунел под Петрохан , съобщават от АПИ. Определеният изпълнител, след проведена открита процедура по Закона за обществени поръчки, е „Трансконсулт-22“ ЕООД. Държавната..

публикувано на 14.10.24 в 18:00

Мездренско училище има 10 клуба по интереси

От началото на месец октомври в ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - гр. Мездра стартираха дейност десет клуба, които ще предлагат на учениците занимания спрямо техните интереси. Това са: Пътуващ театър "Малки таланти" с ръководител Глория Николова;  Клуб "Дигитален свят" с ръководител М. Медньова; Клуб "Шахмат" с ръководител В. Христов;..

публикувано на 14.10.24 в 17:03