Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВиК ще завърши със заем обект във Видин

Снимка: Радио Видин

ВиК- Видин ще продължи със собствено финансиране реконструкцията на канализационния колектор, заради която е разкопан и част от булевард "Панония" в областния град. 


Срокът за допустимост на разходите по Оперативна програма “Околна среда 2014-2020 г.“ е изтекъл в края на миналата година и проектът „Изграждане на ВиК инфраструктура на обособена територия, обслужвана от „ВиК – Видин“ е обявен за нефункционален. На 12 март е подписан акт за временно спиране на строежа, поради неосигурено финансиране, съобщават от дружеството. Според ВиК- Видин, началото на строителните дейности е забавено заради многобройните обжалвания на тръжните процедури. 


Високата техническа сложност, допълнителните технически и процесуални затруднения, възникнали по време на строителството, както и недостатъчното технологично време до изтичане на крайния срок, са довели до обективна невъзможност за приключване до края на 2023 година, съобщават от дружеството. 


Обектът ще бъде завършен със собствени средства, като крайният срок за това е 31 август 2026 година.


Подписани са два договора за заем между “Водоснабдяване и канализация - Видин” и „Български ВиК холдинг“, с които е осигурено финансирането на оставащите строително-монтажни работи за довършване на проекта. Обслужването на тези заеми не е включено в действащия бизнес план на дружеството, респективно в утвърдените цени на предоставяните услуги, съобщават от ВиК дружеството.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 15 октомври 2024 година

Четирима са задържаните по време на специализираната полицейска операция , проведена в квартал "Нов път" във Видин. В акцията участваха четири екипа на жандармерията, служители от видинското районно управление и структурите на областната дирекция - криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, както и разследващи полицаи.  4850 са..

публикувано на 15.10.24 в 18:00

Четирима са задържани при полицейска акция във видински квартал

Четирима са задържаните по време на специализираната полицейска операция, проведена в квартал "Нов път" във Видин. В акцията участваха четири екипа на жандармерията, служители от видинското районно управление и структурите на областната дирекция - криминална, икономическа, охранителна и пътна полиция, както и разследващи полицаи.  Полицейските..

публикувано на 15.10.24 в 16:48

Спира се преминаването на тирове през "Петрохан"

От утре, 16 октомври, се спира движението на тежкотоварни камиони над 12 тона през прохода „Петрохан". Временната организация на движение беше въведена със заповед от 21 юни тази година и действието й е до 15 октомври, включително. Ограничаването на тежкотоварния трафик през прохода е във връзка с предстоящите зимни месеци и очакваното влошаване на..

публикувано на 15.10.24 в 15:26

Акция за използването на тротинетки и мотопеди започна в Монтана

Акция за използването на тротинетки започва в област Монтана от днес. Специализирана полицейска операция е насочена още и към водачи на мотоциклети и мотопеди. Униформените ще проверяват дали водачите на мотори и мотопеди са правоспособни, за извършване на неправилно изпреварване, както и всички останали нарушения, водещи до тежки пътно-транспортни..

публикувано на 15.10.24 в 14:44

Общината във Враца търси служители за Инспектората

Община Враца обяви подбор за трима служители на длъжността  "инспектор" в звено "Инспекторат" . Ангажиментът на инспекторите са свързани с извършване на контрол по изпълнение на общински наредби, осъществяване на координация между звената, извършващи контролни функции на територията на община Враца и извършване на проверки по сигнали и жалби на..

публикувано на 15.10.24 в 12:00

Продължава номинирането за годишните награди за култура в Лом

Още не е изтекъл срокът за предложения за избор на носители на наградата за култура за 2024 г. на името на д-р Хернани Цибрански в Лом . Организатор на инициативата е Обществен фонд Лом, който всяка година връчва отличията на заслужили дейци на изкуството и културата в навечерието на Деня на народните будители – 1 ноември. До 30 октомври 2024..

публикувано на 15.10.24 в 11:05

Пиян шофьор блъсна полицейски автомобил във Враца

Кола, управлявана от пиян шофьор , е ударила полицейски автомобил във Враца .  Инцидентът е станал на 14 октомври, около 15:30 часа на кръстовището на ул. "Кръстьо Българията" и ул. "Иван Цветков". Пробата за алкохол на 42-годишния шофьор на колата е отчела 3,46 промила.  Тестът  за наркотични вещества е отрицателен.  Образувано е бързо..

публикувано на 15.10.24 в 10:59