Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира общинският етап от Ученическите спортни игри в Мездра

Снимка: Община Мездра

С междуучилищния турнир по Футбол 7 за юноши VIII-X клас стартира общинският етап от Ученическите спортни игри в Мездра.

В директна елиминация СУ"Св. Климент Охридски" - Зверино разгроми ПГ"Васил Левски" - Мездра с 15:2 и се класира за следващия, областен етап на игрите. Пет гола за зверинчани вкара Лъчезар Ценов, по два добавиха Иван Илиев, Константин Колов, Данаил Стоянов и Игнасио Василев, веднъж се разписа Венелин Николаев, а Тодор Найденов от противниковия отбор си отбеляза автогол. Почетните попадения за ПГ"Васил Левски" реализира Александър Петков.

Победителите играха в състав: Игнасио Василев, Венелин Николаев (кап.), Данаил Стоянов, Иван Илиев, Иван Манчев, Лъчезар Ценов и Станислав Кръстев (Велислав Петков, Калоян Иванов, Константин Колов), водач на отбора - Галя Пеловска.

Техните съперници: Златин Йорданов, Александър Петков, Дарин Асенов, Константин Христов (кап.), Константин Цолов, Красимир Цолов и Стоян Тонов (Дейвид Славиев, Константин Павлов, Надислав Петров, Салахедин Бусаири, Тодор Найденов), водач на отбора - Цветомир Георгиев.

В по-долната възрастова група - момчета клас, ОУ"Христо Ботев" - Мездра записа служебна победа с 3:0 срещу СУ"Св. Климент Охридски" - Зверино поради неявяване на противниковия тим и също продължава напред.

Общинският етап от игрите ще завърши на 30 октомври с турнира по баскетбол за момчета V-VII клас. В директна елиминация в него ще се срещнат СУ"Иван Вазов" и ОУ"Св. св. Кирил и Методий" - Мездра. Двубоят е от 15:00 часа във физкултурния салон на ОУ"Христо Ботев".

Поради липсата на други заявки за участие за областния етап на Ученическите спортни игри директно се класират отборите по футбол и по баскетбол на СУ"Иван Вазов" - юноши XI-XII клас, по волейбол на ПГ"Алеко Константинов" - юноши XI-XII клас, по хандбал на СУ"Иван Вазов" - юноши VIII-X клас, по шахмат на ОУ"Св. св. Кирил и Методий" - момчета V-VII клас, по тенис на маса на ПГ"Алеко Константинов" - юноши VIII-X клас и девойки XI-XII клас и на ПГ"Васил Левски" - юноши XI-XII клас и по бадминтон на ПГ"Алеко Константинов" - юноши VIII-X клас, юноши и девойки XI-XII клас.

Областните състезания от Ученическите игри ще се проведат през периода март-април догодина.


По публикацията работи: Екип на Радио ВИДИН


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Монтана" загуби от "Берое" в лигата

Баскетболистките на "Монтана" загубиха със 76:83 точки гостуването си на "Берое"/Стара Загора/ в мач от третия кръг на Адриатическата лига. Срещата  бе доста оспорвана и интригуваща. Домакинките взеха първите 10 минути. Последва равенство и три точки преднина на почивката за Берое. Следващите две четвърти домакинките ги спечелиха, което доведе до..

публикувано на 17.10.24 в 17:12

Олимпийска шампионка "запали" белоградчишките деца да спортуват (СНИМКИ)

Олимпийската шампионка Ивет Горанова се срещна със стотици деца, изпълнили спортната зала в Белоградчик. 24-годишната спортистка им разказа за пътя си до олимпийската титла и им преподаде първия урок по карате. "Бъдете пример за другите, бъдете пример за подражание. Искайте всички да подражават на вас и да се различавате от другите, да..

публикувано на 17.10.24 в 15:08

"Локомотив" (Мездра) с победа за Купата на Аматьорската футболна лига

"Локомотив"(Мездра) победи като гост с 1:6 "Искър 1923" (Роман)- втори отбор в среща от областния етап на турнира за Купата на Аматьорската футболна лига и се класира за следващия етап на надпреварата. Мездренските "железничари" поведоха в резултата в 15-ата минута на мача, когато Кристиан Грозданов се разписа за 0:1 след извеждащ пас на Сергей..

публикувано на 17.10.24 в 14:49

"Монтана" приема "Пирин"

"Монтана" и "Пирин"/Благоевград/ откриват срещите от 13-ия кръг на Втора лига. Мачът на стадион "Огоста" е утре от 14.15 минути. И двата отбора играха мачове за купата на България, които спечелиха с тази разлика, че "Пирин" се справи в редовното време с "Ком"/Берковица/, а момчетата на треньора Танчо Калпаков стигнаха до дузпи в Свищов. "Всички..

публикувано на 17.10.24 в 14:30

Тунгаров ще играе с маска

Халфът на "Монтана" Антон Тунгаров тренира с маска на лицето. Това се налага, след като той счупи носа си при гостуването на втория тим на "Лудогорец"/Разград/. Указанията на лекарите са да я носи поне месец.  В петък Тунгаров ще излезе с маска срещу "Пирин"/Благоевград/ в дербито на 13-ия кръг на Втора лига. Срещата започва в 14.15 минути на..

публикувано на 17.10.24 в 11:26

Волен Чинков ще ръководи мача на "Ботев"

Волен Чинков получи наряд да ръководи следващото домакинство на "Ботев" от програмата на Първа футболна лига. В петък /18 октомври/ врачани посрещат "Локомотив"/Пловдив/, който се раздира от скандали. На главния съдия Чинков ще помагат Дениз Соколов и Илиян Капарашев, а четвърти рефер е Станимир Тодоров. За спорните моменти и ВАР отговарят Валентин..

публикувано на 17.10.24 в 11:24

Старшата на "Монтана" не успя отново срещу "Ботев"

Юношите на "Монтана" загубиха с 0:2 от "Ботев"/Пловдив/ при 18 годишните в турнира купа БФС. Мачът от 1/8 финалната среща – реванш се игра на терена с изкуствена настилка в парк "Огоста" в Монтана, а головете за "канарчетата" вкараха Максимилиан Симеонов и Мартин Георгиев през втората част. Така с общ резултат от двата мача 4:0 напред се класира..

публикувано на 16.10.24 в 17:05