Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Росица Кирова от ГЕРБ-СДС се срещна с жители на село Генерал Мариново

4
Снимка: Радио ВИДИН

Росица Кирова, водач на листата кандидати за народни представители на Коалиция ГЕРБ-СДС за предстоящите предсрочни парламентарни избори в Пети многомандатен избирателен район Видин, се срещна с жители на видинското село Генерал Мариново.

"На прага сме на седми поредни предсрочни избори, за съжаление. Оттук нататък, за да имаме едно стабилно правителство и спокойствие, местната, изпълнителната и законодателната власт трябва да вървят ръка за ръка. За да добрува нашият хубав, прекрасен край... Росица Кирова е двигателят на изграждането на високоскоростния път. Благодарение на нея и на общите ни усилия, ние път ще имаме, което е много важно за развиването на нашия край", каза Момчил Станков- жител на селото и административен директор на Филиал Видин на Русенския университет "Ангел Кънчев".

"Това, което единствено искаме от вас, е да излезете да гласувате. Да си изберете някой и да гласувате за него, за да може по някакъв начин след тези избори да има резултат. Шест пъти сме без резултат, което е доста позорно. Надявам се това да не се случи седми път. Имаме нужда от редовен кабинет и от редовно правителство, за да може нещата да са ясни и да се знае кой определя правилата и кой носи отговорност. Когато се сменят непрестанно правителства и министри, не се знае кой за какво отговаря и се получава една ситуация, която на никой от нас не ни харесва", каза Росица Кирова.

"Очакваме да има редовна автобусна линия, да има повече работни места за младите, селото повече да се поддържа. Има стари хора, които се нуждаят от храна. Дава се, но не на всички се дава... Ние нямаме много изисквания. Много малко ни трябва на нас. Е, и този здравен кабинет, къде е открит тука, идва фелдшер или доктор за половин час да ни измери кръвното, но това не ни решава въпроса със здравните услуги, а пък за магазина да не говорим. Ние няма хляб откъде да си купуваме... Да се подобрят условията, транспортът да бъде по-чест", казаха хората от селото.

"През Общинския съвет трябва да се гласува различно разписание на автобусите, които минават. Защото, ако разписанието е с друг график, тогава те могат да минават във време, което е удобно за вас и който иска да работи и да си живее тук, може да го направи. Това става с решение на Общинския съвет и със заповед на кмета на община Видин. Да напишем едно писмо и да попитаме какви са възможностите да бъде променено разписанието на автобуса. За вида и за честотата на автобусите няма как да ви дам положителен отговор, защото той не зависи от мен. Както и разписанието, те зависят от местното управление, от кмета на общината, който сме избрали. Мога да ви кажа, че има програма, която все още е отворена и Община Видин има възможност да кандидатства за подновяване на автобусния парк, ако е имала договор постоянен с фирма през годините, защото ние нямаме собствена фирма "Автотранспорт" и за замяна на автобусите с нови, електрически. Кметът на община Враца Калин Каменов, който ми е приятел и колега, преди две седмици получи новите електрически автобуси. Те изразходват изключително малко енергия, те са на електричество и подменя всички автобуси в общината, което прави възможно да има и по-често пътуване. В момента най-големият проблем при автобусните превози е, че те са на загуба, когато няма много хора, които пътуват, а горивото си е скъпо. При автобусите на ток, каквито има в община Враца, стойността на пътуването от Видин до последното село в тази посока- Каленик, разходът е 2 лева за един кръг Видин-Каленик-Видин. Автобусите са по програма, която е с огромен грант, те са безвъзмездни за общината. Т.е. Община Видин може да кандидатства и аз се надявам да го направи", заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС Росица Кирова.

Росица Кирова посочи, че проблемът с превоза е и в други населени места. И даде пример как общините Ружинци, Чупрене и Белоградчик, които са по-малки, са се обединили, за да кандидатстват и да си закупят такива автобуси и да правят общ превоз между трите общини, когато програмата за по-малките общини бъде отворена. 

"За пътя от Видин, Рупци до Каленик им отпуснати средства, има направен проект от Общината и той беше подаден декември месец миналата година. В бюджета на 2024 година беше включен и одобрен за финансиране. Проверих го, проектът е одобрен. Вие ще имате цялостно обновяване на този път, заедно с изрязване на дърветата и всичко останало. Не мога да ви кажа кога ще почне. Иначе като народен представител аз имам правомощия в съвсем друга сфера и тя е свързана с това да могат да се реализират националните обекти, които са свързани с Видин, с цялата област. По отношение на инфраструктурата засега нещата се развиват по нормален ред, защото две години и половина нищо не строихме по пътя. Имаме вече една готова отсечка, сега първата отсечка също е на почти 60 процента готова, което означава, че догодина по това време би трябвало от Видин до Димово да пътуваме по магистрала с три летни. Ако всичко е нормално и имаме редовен кабинет на ГЕРБ, който да управлява четири години, да има ясен хоризонт и да могат да се разчетат парите напред, смятам че Видин - Монтана ще бъде готов в рамките на този мандат, може би около 3 години, изцяло като магистрала. Което много ще улесни придвижването на всички към София. И на нашите деца, и на хората, които искат да пътуват, но най-вече ще даде възможност за фирмите, които искат да разкриват работни места, да стигат до Видин. Ние имаме доста голям проблем с това, че няма работа. А няма робата, защото сме недостъпни и няма икономически интерес някой да създаде тук работа", заяви Росица Кирова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Във Враца са готови за изборите

Подготовката за предстоящите избори за 51-ото Народно събрание тази неделя върви с добри темпове, съобщи Лора Младенова, председател на РИК във Враца. Броят на избирателите в областта е 149 926 души.  Преброителният пункт, който отново е в театъра, е напълно готов и оборудван за работа. Общият брой на секциите в областта е 327. 28 са подвижните..

публикувано на 26.10.24 в 08:11

Общините в Монтанско получиха бюлетините за изборите

Бюлетините за извънредните избори за парламент са доставени на общините в област Монтана. Днес пристигат и машините за вота в неделя. Под охрана полицията ескортира до 11-те общини в Монтанско автомобилите, натоварени с хартиените бюлетини и ролки за машините за електронно гласуване. Раздават се 114 000 бюлетините за 12 многомандатен избирателен..

публикувано на 25.10.24 в 17:16

400 членове на секционни комисии са сменени в Монтанско

Смениха 400 членове на секционни избирателни комисии (СИК) в област Монтана за изборите в неделя. В три болници разкриват секции. Партиите и коалициите смениха 400 членове в секционните избирателни комисии. Бум на промените в Монтанско се получи в последните дни, а причините съобщи говорителят на Районната избирателна комисия в Монтана Петко..

публикувано на 25.10.24 в 15:43

Преди деня за размисъл: Решиха ли видинчани за кого да гласуват

Днес в полунощ приключва предизборната кампания за парламентарните избори. Утре е ден за размисъл преди седмия предсрочен парламентарен вот на 27 октомври. Някои видинчани коментираха, че вече са решили за кого ще дадат гласа си. Други казват, че никой от кандидат депутатите не успял да ги убеди и не възнамеряват да упражнят правото си на глас...

публикувано на 25.10.24 в 14:44

122 машини за гласуване ще има на вота във Видинско

Общо 256 секционни избирателни комисии ще отворят врати в изборния ден в област Видин . Секции ще има във видинската болница, в дома за стари хора в село Кутово и в ареста към Главна дирекция "Изтърпяване на наказанията". Подвижните ще са 16. В 122 секции ще има възможност да се гласува с машина. Общо 92 от тях са в община Видин, каза председателят..

публикувано на 25.10.24 в 14:14

По-малко бюлетини са доставени в Монтана

С 2800 по-малко бюлетини пристигнаха в област Монтана за извънредния вот в неделя в сравнение с парламентарните избори през юни. Сега са доставени 114 000 бюлетини. От юни до сега гласоподавателите в област Монтана са намалели с близо 600 души, сочи статистиката. За това са поръчани и по-малко хартиени бюлетини за вота в неделя. Областният..

публикувано на 22.10.24 в 16:12
Росица Кирова

платена публикация
Росица Кирова: Не може да има контрол в държавата, ако няма силно правителство и редовен кабинет (видео)

Росица Кирова е водач на листата кандидати за народни представители на Коалиция ГЕРБ-СДС за предстоящите предсрочни парламентарни избори в Пети многомандатен избирателен район Видин.  Г-жо Кирова, остават броени дни до края на предизборната кампания. Как премина за Вас тя и стигнахте ли до повече избиратели? "Все още не усещам да е..

публикувано на 22.10.24 в 16:00