Протест срещу хотел до Яворовите скали в Поморие

Жители на Поморие изразиха днес  възмущението си от инвестиционен проект за строителство на хотел до Яворовите скали. Проектът предвижда още градинката до паметника на Яворов да стане паркинг. 

Заради грипната епидемия община Поморие забрани на организаторите от гражданската инициатива „Да спасим Яворовите скали“ да проведат протест. От сливенската митрополия пък им отказаха да направят молебен, отново по настояване на общинското ръководство. Затова близо 30 души се събраха, за да изразят възмущението си, в двора на манастира „Свети Георги“ и сами прочетоха молитва.

Проектът за строителството на хотел на 600 кв.метра до Яворовите скали е от 2016-та година. Теренът представлява бетонна площадка изградена за брегоукрепване, казаха протестиращите:

"Искаме, да се запази паметника на Яворов, да се запазят скалите"

Предстои инвестиционното предложение да бъде обсъдено на общинска сесия на 30-ти януари.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Половин Бургас е без ток заради авария (ОБНОВЕНА)

Бургаският комплекс "Славейков" и части от "Възраждане, "Лазур", "Изгрев", "Братя Миладинови" и "Зорница" са без ток. Причината е възникнала авария в станция на Електроенергийния системен оператор. Стоян Стоянов, ръководител на Мрежови експлоатационен район Бургас към ЕСО обясни, че съоръжението е едно от най-старите в града. "Имаме гръмнала..

обновено на 02.11.18 в 09:37

Изолацията на блок в "Славейков" падна (обновена)

Около 17:00 часа под напора на дъжда в Бургас е паднала част от изолацията на бл.76 в жк."Славейков". Част от изолацията е затиснала паркиран до жилищния блок автомобил, това сподели  в една от групите  на бургаските шофьори в социалните мрежи Слави Славов.  Силният вятър и проливният дъжд събориха две дървета по улица "Индустриална" в кв. "Победа"...

публикувано на 23.07.18 в 17:36

Затварят утре заради ремонт улица в к-с "Славейков"

Във връзка с извършването на ремонтни дейности на асфалтовата настилка на ул. "Лазар Маджаров", в участъка от бул. "Янко Комитов" до кръстовището при бл. 7А и входа на паркинга на Спортен комплекс - Парк "Арена ОЗК", тя ще бъде временно затворена за движение на автомобили. Временната организация на движението ще се въведе от 09:00 ч. до..

публикувано на 13.07.18 в 10:07

Водолази продължават да издирват тялото на 16-годишно момче в река Тунджа

Продължава търсенето на тялото на 16-годишното момче, което се удави снощи в река Тунджа край Ямбол. В търсенето са включени полицаи, пожарникари и водолазен екип от Бургас. Инцидентът е станал снощи малко след 18 часа в района на ромската махала, където момчето със свой приятел отишло да се къпи в реката.

публикувано на 11.07.18 в 09:24

В "Лазур" на няколко места без вода

Водата ще бъде спряна днес в част от комплекс "Лазур" в Бургас. От 09.00 до 14.00 часа няма да има вода от блоковете от 1 до 15 (без 4 и 10), 82, 86, 87, 89. Това се налага поради извършването на строително-ремонтни дейности 

обновено на 26.06.18 в 08:32

Верижна катастрофа по пътя Равда - Ахелой затруднява временно движението

Движението по първокласен път Равда - Ахелой, при км 208, в посока Бургас, временно се осъществява в една лента заради верижна катастрофа станала между 5 автомобила. Няма пострадали, нанесени са само материални щети, уточниха от ОД на МВР в Бургас.  Шофьорите трябва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, напомнят от Агенция "Пътна..

публикувано на 15.06.18 в 14:52

Светлозар Георгиев: Състоянието на простреляната Симона е медицинско чудо

Като оцеляла по чудо определи състоянието на 22-годишната Симона Тодорова, която бе простреляна в Слънчев бряг, заместник директорът на бургаската болница д-р Светлозар Георгиев. В практиката си на неврохирург е имал много случаи на пациенти с огнестрелни рани, но като  нейния е истинско чудо. Прогнозата за възстановяването й е благоприятна...

обновено на 14.06.18 в 11:26