Протест срещу хотел до Яворовите скали в Поморие

Жители на Поморие изразиха днес  възмущението си от инвестиционен проект за строителство на хотел до Яворовите скали. Проектът предвижда още градинката до паметника на Яворов да стане паркинг. 

Заради грипната епидемия община Поморие забрани на организаторите от гражданската инициатива „Да спасим Яворовите скали“ да проведат протест. От сливенската митрополия пък им отказаха да направят молебен, отново по настояване на общинското ръководство. Затова близо 30 души се събраха, за да изразят възмущението си, в двора на манастира „Свети Георги“ и сами прочетоха молитва.

Проектът за строителството на хотел на 600 кв.метра до Яворовите скали е от 2016-та година. Теренът представлява бетонна площадка изградена за брегоукрепване, казаха протестиращите:

"Искаме, да се запази паметника на Яворов, да се запазят скалите"

Предстои инвестиционното предложение да бъде обсъдено на общинска сесия на 30-ти януари.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Верижна катастрофа по пътя Равда - Ахелой затруднява временно движението

Движението по първокласен път Равда - Ахелой, при км 208, в посока Бургас, временно се осъществява в една лента заради верижна катастрофа станала между 5 автомобила. Няма пострадали, нанесени са само материални щети, уточниха от ОД на МВР в Бургас.  Шофьорите трябва да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, напомнят от Агенция "Пътна..

публикувано на 15.06.18 в 14:52

Светлозар Георгиев: Състоянието на простреляната Симона е медицинско чудо

Като оцеляла по чудо определи състоянието на 22-годишната Симона Тодорова, която бе простреляна в Слънчев бряг, заместник директорът на бургаската болница д-р Светлозар Георгиев. В практиката си на неврохирург е имал много случаи на пациенти с огнестрелни рани, но като  нейния е истинско чудо. Прогнозата за възстановяването й е благоприятна...

обновено на 14.06.18 в 11:26

ВиК отстранява авария на "Булаир", спряна е водата в района

Екипи на ВиК Бургас работят по отстраняването на авария на ул. "Булаир" в близост до хотел там. Това е причина районът в близост да е със спряно водоподаване. Очаква се скоро аварията да бъде отстранена и водоподаването възстановено.

публикувано на 13.06.18 в 13:08

Част от "Меден рудник" без вода в понеделник

На 14 май без вода от 10:00ч до 16:00ч. ще бъдат жилищни блокове в  к-с"Меден рудник", с номера 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ,98, 116 , както и новите кооперации срещу бл.97 в комплекса. Причина за спирането на водоподаването е извършване на строително-монтажни дейности, съобщиха от ВиК . Бургас.

публикувано на 13.05.18 в 21:06

Възстановено е вече движението по пътя Айтос - Съдиево

Възстановено е вече движението по пътя Айтос - Съдиево, информираха от пътната агенция. По-рано днес край Айтос тежка катастрофа отне живота на един  мъж. Пострада и жена, чието състояние се уточнява от лекарите в бургаска болница.

публикувано на 30.04.18 в 11:59

Областна олимпиада по информатика ще се проведе в Бургас

Четвърта областна олимпиада по информатика и информационни технологии ще се проведе в Бургаския свободен университет. Тя ще се проведе от 09.00 часа в Бургаския свободен университет. Олимпиадата има за цел да стимулира интереса към високите технологии и тяхното значение за съвременното образование. В три възрастови групи деца от различни средни и..

обновено на 24.03.18 в 09:01

Няколко блока в "Меден рудник" и "Лазур" ще са без вода утре

Спират водата в два жилищни блока в к-с "Лазур" утре от 08 ч до 17 ч , информират от ВиК дружеството в Бургас. Вода няма да имат в бл. 52 и бл. 57, заради извършване на строително-монтажни работи. От 10 до 16ч водата ще е спряна и в к-с "Меден рудник" в блоковете от 90 до 98, както и за 116 блок и новите кооперации срещу бл.9.

публикувано на 14.03.18 в 16:54