Лиляна Павлова: Европерспективата на Западните Балкани става необратим процес

“Темата за европерспективата на Западните Балкани вече е високо в общия европейски дневен ред и е припозната от всички партньори и европейските институции като необратим процес", заяви министърът на Българското европредседателство  Лиляна..

публикувано на 09.03.18 в 11:55

ЕНП и ГЕРБ откриват кампанията за евроизборите през 2019-а

На общ форум Европейската народна партия /ЕНП/ и политическа партия ГЕРБ ще поставят началото на инициативите на местно равнище за европейските избори през 2019 година. В София са председателят на ЕНП Жозеф Дол и неговият заместник Дара Мърфи ,..

публикувано на 09.03.18 в 09:53

Ресорният еврокомисар участва в София в дебат за качеството на храните в ЕС

Публичен дебат за качеството на храните в Европейския съюз ще се състои в София. В него ще участва и еврокомисарят за здравеопазването и безопасността на храните Витенис Андриукайтис.  По-рано той ще открие Международна среща за ролята на дивеча..

публикувано на 08.03.18 в 08:39

Българска живопис от първата половина на ХХ век – избрано от частни колекции

В рамките „Културна програма за българското председателство на Съвета на Европейския съюз – 2018“ на Националния фонд „Култура“, Съюзът на колекционерите в България организира изложба „Българска живопис – първата половина на ХХ век – избрано от частни..

публикувано на 06.03.18 в 10:56

Неформалното заседание в София на министрите на културата на страните членки на Европейския съюз

На 28 февруари в рамките на българското председателство на Съвета на Европейския съюз се проведе неформална среща на министрите на културата. Основно бяха обсъдени възможностите за задълбочаване и разширяване на културните връзки между европейските..

публикувано на 02.03.18 в 16:14

Юнкер: Мястото на Западните Балкани е в ЕС, но няма да се правят отстъпки по условията за присъединяване

"В момента сме под българското председателство. Досега резултатите от българското председателство са много добри. Има неща, които се случват, и медиите, като че ли малко ги оценяват". Това каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер..

публикувано на 01.03.18 в 15:02

Борисов: Юнкер, Могерини и Хан се убедиха колко отвратителна е свързаността на Балканите

Премиерът Бойко Борисов изтъкна подкрепата на Европейския съюз за развитието на целия балкански регион и на ключовите транспортни коридори: "Жан-Клод Юнкер, Федерика Могерини и комисарят Хан се убедиха колко отвратителна е свързаността в момента..

публикувано на 01.03.18 в 15:00

Наврачич: На европейско ниво културата трябва да бъде финансирана по-ефикасно

Засилване на сътрудничеството в областта на културното наследство, включително борбата с нелегалния трафик на културни ценности, обсъждат на среща в НДК министрите на културата от АСЕМ - Форум "Азия - Европа". Подкрепа за културата като двигател за..

публикувано на 01.03.18 в 11:41

Еврокомисарят за образованието, културата и младежта Тибор Наврачич е на двудневно посещение у нас

"Културата - приобщаваща ценност на Европейския съюз" е мотото на започналото неформално заседание на министрите на култура от ЕС в НДК. Участват европейският комисар по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич и Петра..

публикувано на 28.02.18 в 04:50

Нов механизъм за наблюдение на преките чуждестранни инвестиции обсъдиха в София министрите на търговията от ЕС

Нов механизъм за наблюдение на преките чуждестранни инвестиции в Европейския съюз обсъдиха на заседание в София министрите на търговията от общността. От Българското председателство се очаква съществен напредък по подготовката на споразумението,..

публикувано на 27.02.18 в 19:15