Ева Шилер, журналист от ZDF: Идеята е да погледнем към България през българите

България рядко стига до телевизионните зрители в Германия. Информацията за нашата страна е оскъдна, а когато я има - обикновено е доминирана от две теми - бедност и корупция. Заглавията в германската преса от началото на годината, когато..

публикувано на 11.01.18 в 15:00

Бабикян: Управляващите преекспонират темата за Европредседателството с комсомолски устрем

Животът на хората под никаква форма не зависи от факта, че страната ни председателства ЕС. Това каза в предаването „12+3“ по „Хоризонт“ ПР експертът Арман Бабикян , който допълни: Управляващите с комсомолски устрем преекспонират темата..

публикувано на 11.01.18 в 14:30

В каква икономическа ситуация поемаме председателството на Съвета на Европейския съюз

В каква икономическа ситуация започва България председателството на Съвета на Европейския съюз? Каква година се очертава според очакванията за развитието на пазара на труда? За това в „Нашият ден“ говорим с Искра Белева от Икономическия институт на..

публикувано на 11.01.18 в 14:08

Антоний Гълъбов: Председателството трябва да върне европейския дневен ред в България

В деня, в който България официално започва председателството на Съвета на Европейския съюз, в „Нашият ден“ говорим със социолога и политически анализатор проф. Антоний Гълъбов. Когато се опитваме да отговорим на въпроса в каква вътрешнополитическа..

публикувано на 11.01.18 в 14:01

Очаква се Летище София да обслужва около 22 хил. пътници на ден по време на Европредседателството

По време на Европредседателството Летище София се очаква да обслужва между 20 и 22 хиляди пътници за един ден. Летището няма да изпита затруднение от увеличения пътникопоток, каза за „Хоризонт“ неговият изпълнителен директор Владимир Рапонджиев ...

публикувано на 11.01.18 в 13:49

Eвелина Славкова: Няма ясни критерии какво е успешно или неуспешно eвропредседателство

Няма ясно измерими индикатори какво е успешно или неуспешно председателство. Затова започва битката на политическите интерпретации дали е така, или не е. Тази теза разви в предаването "12+3" социологът  E велина Славкова от изследователски център..

публикувано на 11.01.18 в 13:25

Делийски: Утвърждаването на негативен имидж за страната ни на Запад носи политически рискове

Ако интерпретираме протестите като резултат и изява на зрелостта на българското гражданско общество и качеството в този смисъл на българската демокрация, тогава би трябвало да кажем, че протестите са чудесен начин да покажем на чужденците колко..

публикувано на 11.01.18 в 12:07

Дуетът Крис и Велин откриват Българското председателство

Изпълнения на автентични фолклорни песни и композиции, старинни църковни песнопения, народни танци и фолклорни ритми със съвременно звучене са включени в културната програма на Церемонията по откриването на Българското председателство. Тя ще..

публикувано на 11.01.18 в 10:40

Естония подкрепя присъединяването на България към Шенгенското пространство

Естония подкрепя присъединяването на България към Шенгенското пространство и въпросът ще бъде в дневния ред на Европейския съвет през следващите месеци. Това каза в специално интервю за "Преди всички" естонският заместник външен министър с ресор..

публикувано на 11.01.18 в 10:22

Тази вечер официално ще бъде открито Българското председателство на Съвета на ЕС

Церемонията по откриването ще започне с концерт в 19:00 часа. Следва официална вечеря, на която домакин ще бъде премиерът Бойко Борисов . Утре членовете на Европейската комисия ще участват в срещи с министрите от българското правителство, на..

публикувано на 11.01.18 в 10:18