Валери Симеонов: Здравната политика е приоритет, като ключов фактор за демографията

В общата демографска ситуация в Европа, здравословното хранене при децата като инвестиция в здраво поколение и бъдещето на Европейския съюз е изключително важна. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов, който заедно с министъра на здравеопазването..

публикувано на 23.04.18 в 11:05

Голямо българско хоро се изви за шеста година на Гран плас в Брюксел

Българи и хора от други националности се уловиха на хорото на Гран плас в Брюксел. Инициативата се провежда за шеста година.  Проявата бе открита от кмета на Брюксел, отговарящ за културата Карин Лаю, министъра за българското председателство на..

публикувано на 22.04.18 в 18:30

Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи

Първото издание на Софийския международен литературен фестивал, посветен на децата и младежите, се провежда от 18 до 22 април в пространствата на Младежкия театър „Николай Бинев“ . Събитието се организира от Асоциация „Българска книга“ и е..

публикувано на 20.04.18 в 16:11

Л. Павлова: Европредседателството се извършва професионално и в духа на конструктивен диалог

Министърът на Българското европредседателство Лиляна Павлова увери, че председателството се извършва професионално, динамично, интензивно и в духа на конструктивен диалог. Депутатите изслушват Павлова за постигнатите резултати и изпълнението на..

публикувано на 20.04.18 в 10:03

Канете: Скоро централите с възобновяеми източници ще са по-конкурентни от тези на въглища

До няколко години централите, които работят с възобновяеми енергийни източници, ще са по-конкурентни от тези на въглища. Това каза еврокомисарят по въпросите на климата и енергетиката Мигел Канете: "Българското правителство има право на своя..

публикувано на 19.04.18 в 16:25

Чистата енергия обсъждат в София европейските министри на енергетиката

В София днес се събират европейските министри на енергетиката. Неформалното заседание ще бъде председателствано от министър Теменужка Петкова. Разговорите са под мотото „Устойчив енергиен съюз с ориентирана към бъдещето политика по въпросите на..

публикувано на 19.04.18 в 11:27

Канете: Очаквам да има политическа воля за амбициозните политики, от които европейските граждани се нуждаят

В София енергийните министри започнаха обсъжданията по пакета „Чиста енергия за всички европейци”. Еврокомисарят по енергетиката и климатичните промени Мигел Ариас Канете определи срещата като фундаментална. Регламентът за европейските енергийни..

публикувано на 19.04.18 в 10:51

Форум на високо равнище за цифровото земеделие се провежда в София

Форум на високо равнище за цифровото земеделие се провежда в София в рамките на програмата на Българското председателство. Европейската комисия ще финансира ускореното преминаване към дигитално земеделие, така фермерите стават конкурентоспособни, а..

публикувано на 19.04.18 в 10:08

Петкова: Преговори с втория в класирането за продажбата на ЧЕЗ са изцяло в правомощията на чешката държава

Евентуални преговори с втория в класирането за продажбата на ЧЕЗ са изцяло в правомощията на чешката държава, заяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова: "Това е процедура, която се провежда изцяло по правилата на чешката държава, по..

публикувано на 18.04.18 в 11:00

Министър Петкова ще участва в обсъждането на стратегия за течните горива и възможностите пред сектора до 2050-а

Стратегията за течните горива и възможностите пред сектора до 2050-а година се обсъждат в София в рамките на конференция от Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Форумът се организира от Българската петролна и газова асоциация и..

публикувано на 18.04.18 в 08:16