През май догодина WADA ще отмени мораториума за разширяването на мрежата от лицензирани лаборатории, наложен на Европа

През май 2018 година Световната антидопингова агенция WADA ще отмени мораториума за разширяването на мрежата от лицензирани лаборатории, наложен на Европа. Това обяви министър  Красен Кралев  в Благоевград при представянето на приоритетите в областта на..

публикувано на 07.12.17 в 22:00

БЧК обучава доброволците за Българското председателство да оказват първа помощ

От първи януари страната ни ще бъде във вниманието на цяла Европа. Имаме уникалната възможност да покажем България с нейната богата история, култура, традиции и най-големия и капитал – хората. Благодаря на председателя на Българския..

публикувано на 07.12.17 в 12:45

Въпросът за равенството между половете е сред приоритетите на Българското европредседателство

Повече жени на трудовия пазар и намаляване на разликите по пол в заплащането и доходите. Това са част от основните цели, заложени в подготвения "Национален план за насърчаване на равнопоставеността на мъжете и жените през 2018 г." С 20 милиона лева от..

публикувано на 05.12.17 в 16:49

Защо Естония избра бивша електроцентрала за основна сграда на европредседателството си

27 дни преди началото на Българското председателство с въздишка на облекчение можем да заключим, че ремонтните дейности в НДК, където ще се провеждат основните събития от календара на евролидерството, са приключили. Все така обаче остават въпросителните..

публикувано на 05.12.17 в 12:21

Близо 250 събития ще има по време на Българското председателство на Съвета на ЕС

Само след броени дни България поема първото си Председателство на Съвета на Европейския съюз. Откриването на това значимо за страната и Европа събитие ще е през януари в Народния театър. Близо 250 събития ще се проведат по време на шестмесечното..

публикувано на 04.12.17 в 14:28

Лиляна Павлова: Предизвикателството за страната е да е и медиатор, и инициатор, и балансьор

Ремонтите на НДК и Резиденция "Бояна" са завършени, останали са само довършителни дейности. Това каза в предаването "Неделя 150"  Лиляна Павлова  – министър за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.  Могат да се ползват и утре...

публикувано на 03.12.17 в 12:00

Официалната позиция на НС за европредседателството: Приоритет е интеграцията на Западните Балкани в ЕС

Депутатите гласуваха официална позиция на парламента по проекта на Програма за председателството на България на Съвета на Европейския съюз. Основният приоритет е свързан с приемането на финален документ за Западните Балкани на срещата на върха в..

публикувано на 01.12.17 в 12:27

Екатерина Захариева ще представи приоритетите на Българското председателство пред лидери на страните от ЕС

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева ще представи приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС пред държавните и генералните секретари на страните членки.  Заседанието е неформално и традиционно се провежда месец преди..

публикувано на 01.12.17 в 10:39

Лиляна Павлова представи протоколните подаръци за европредседателството

Министър Лиляна Павлова представи протоколните подаръци, които Министерството на българското европредседателство е подготвило за делегатите, които ще участват в срещите у нас. Очаква се 25 000 души да посетят страната по време на..

публикувано на 30.11.17 в 17:29

Ервин Прьол влиза в екипа съветници на Бойко Борисов за европредседателството

Бившият министър-председател на австрийската провинция Долна Австрия Ервин Прьол е най-новият член на екипа съветници на българския премиер Бойко Борисов за предстоящото Председателство на Съвета на Европейския съюз, съобщава австрийската агенция..

публикувано на 30.11.17 в 17:06