Почина кубинската легенда на балета Алисия Алонсо

Кубинската легенда на балета Алисия Алонсо почина на 98-годишна възраст, съобщиха световните информационни агенции. Тя е единствената латиноамериканка, обявена за прима балерина асолута - символична титла за изключителни за своето поколение..

публикувано на 18.10.19 в 11:00
Лилия Абаджиева

Лилия Абаджиева поставя „Страшният съд“ в Плевен

Втора премиерна вечер очаква зрителите в Плевен за тази седмица. След „Серьожа е много тъп“ на режисьора Васил Василев, новото заглавие в афиша на Драматично-кукления театър „Иван Радоев“ е „Страшният съд“ от австрийския писател и драматург Йодьон фон..

публикувано на 18.10.19 в 10:24

Мирослав Иванов представя третия си самостоятелен албум Little Alien

Тази вечер Мирослав Иванов представи концертно новия си албум Little AlienВ София Лайв Клуб. Музикантите, които участват в албума са Евден Димитров (бас), познат на българската сцена като басист на DAYO, Funky Miracle, Прея и други. Стефан..

публикувано на 17.10.19 в 23:06

Антологията "Тринайсет" събира стихове на поети журналисти

Проектът "Тринайсет" е антология със стихове на журналисти, които са и поети. Както подсказва и заглавието, авторите в поетическия сборник  са 13.  Сред тях са Асен Сираков, Палми Ранчев, Силвия Недкова, Мариана Кирова, Иглика Горанова, Боряна Желева...

публикувано на 17.10.19 в 15:52

„100% Пловдив“ - документален театър от живи истории

Уникалното представление „100% Пловдив“ ще може да се види тази и в следващите три вечери на сцената на Пловдивския драматичен театър.  Без да са актьори,  събрани от идеята за представителна извадка, под прожекторите ще застанат 100 пловдивчани, за..

публикувано на 17.10.19 в 14:47
Творба на Руди Нинов

Руди Нинов прави артистичен прочит на гравитацията

Художникът Руди Нинов представя четвъртата си поред изложба в България. Тя е озаглавена "Гравитацията работи само когато погледнеш надолу". Произведенията му ще останат в столичната галерия "Васка Емануилова" до 3 ноември. Руди Нинов прави живопис..

публикувано на 17.10.19 в 10:36

Петър Чухов: Успявам да постигна свобода от наложените схеми

Петър Чухов представя в „Сценична треска“ последната си книга „Достатъчно дълго“. С пословичното си чувство за хумор поставя началото на нови литературни форми: пиесказ и разказеса. На задната корица четем: „Авторът на тази книга пише поезия, проза..

публикувано на 16.10.19 в 17:58

Премиера на „Три сестри“ на сцената на театър НАТФИЗ

На 18 октомври от 19 часа на сцената на театър НАТФИЗ настоящи и завършили възпитаници на академията ще играят премиерно класиката на Антон Чехов „Три сестри“. Спектакълът е спечелил проектна програма на НАТФИЗ в категория „Млад режисьор“,..

публикувано на 16.10.19 в 15:02
Сцена от постановката „Патиланци“

С нов облик мюзикълът „Патиланци“ се обръща към днешните деца

Една история за малчугани, кучета и баба Цоцолана ще представи на сцената си днес Великотърновският музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“. От 10 часа тази сутрин е премиерата на детския мюзикъл „Патиланци“ от Александър Йосифов, създаден по..

публикувано на 16.10.19 в 09:43

Бюст на Невена Коканова ще бъде поставен във фоайето на театъра в Дупница

Бюст на актрисата Невена Коканова ще бъде поставен във фоайето на дупнишкия театрален салон, който носи името нейното име, съобщиха от общината. Автор на композицията е скулпторът Ставри Калинов. Бюстът на обичаната в родния ѝ град актриса е..

публикувано на 15.10.19 в 21:59