Цветан Цветанов: Най-печеливши в местните избори ще бъдат ДПС

„Всички основни политически формати ще отчетат по-добри резултати на местните избори. След вота всеки ще бъде победител. ГЕРБ ще бъде първа политическа сила, но няма да има тези 130 кмета. БСП и „Обединени патриоти“ ще имат повече кметове...

публикувано на 22.09.19 в 10:52

Кризата в БНР, „Турски поток“ и пускането на убиеца Полфрийман - акценти от седмицата

След прокуратурата и Съвета за електронни медии, парламентът също се заема с кризата в Българското национално радио (БНР), свързана с безпрецедентното прекъсване на ефирното излъчване на програма „Хоризонт“ и временното сваляне от ефир на репортера..

публикувано на 22.09.19 в 10:07
Ансамбъл

Ансамбъл „Чинари“ представя „Магията на танца“ в открито море

За първи път ансамбъл „Чинари“ ще представи богатството и красотата на българския фолклор в открито море. Спектакълът на 22 септември е част от специална българска програма на борда на един от най-големите круизни кораби в Европа. Петхилядната..

публикувано на 21.09.19 в 06:30
Професор Пенко Шотеков

Професор Пенко Шотеков: Не трябва да оставяме мозъка да мързелува

100 хиляди са пациентите с деменция у нас, като 75-80 на сто от тях са с Алцхаймер. Болестта засяга предимно хора над 65-годишна възраст, но има един контингент от 4-5 на сто, които развиват болестта преди 50-ата или 60-ата година,   каза пред..

публикувано на 20.09.19 в 14:02
Професор Цветан Ракьовски

Проф. Цветан Ракьовски получава националната награда за литературна критика

Професор Цветан Ракьовски от Югозападния университет е тазгодишният носител на националната награда за литературна критика на името на Иван Мешеков и Иван Радославов. Призът е единствен в страната, връчва се веднъж на две години и е учреден от община..

публикувано на 20.09.19 в 10:37
Огнян Траянов, председател на БАИТ

БАИТ възразява срещу промени в Закона за електронното управление

Българската асоциация по информационни технологии изразява своята загриженост относно предложените промени в Закона за електронното управление, които биха довели до сериозни вреди в изграждането и функционирането на електронното управление и пазарната..

публикувано на 19.09.19 в 16:48

Институциите напредват с мерките за киберсигурност

Български институции напредват в организационни и технически мерки за защита от кибератаки, но им предстои още работа. След като бе приет закон за киберсигурност, през април Министерски съвет определи и четирите министерства - на..

публикувано на 19.09.19 в 15:50
www.modernmaternitycarenetwork.wordpress.com

Мрежа за съвременна родилна грижа отпуска стипендии за акушерки

Две акушерки ще имат възможност да се обучат за консултанти по кърмене. Стипендиите ще бъдат предоставени от мрежата за съвременна родилна грижа. Тя обединява неправителствени организации и индивидуални активисти, ангажирани с каузи в сферата на..

публикувано на 19.09.19 в 14:40
Първан Симеонов

Над 80% от българите отхвърлят агресията в училище

Българите биха подкрепили всичко, което е свързано с повече дисциплина в училище, показва изследване на „Галъп интернешънъл“. 83% смятат, че при никакви обстоятелства не е приемливо ученици да се бият в училище, 12% все пак смятат, че е приемливо..

публикувано на 19.09.19 в 11:35

Започва благотворителна кампания „Изплети топлина“

Започва осмата поред благотворителна кампания „Изплети топлина“, която цели да помогне на бездомните хора с топли дрехи преди наближаващите зимни месеци. Кампанията се организира от фондация „Има начин“. „В новия сезон това, което е новото, само..

публикувано на 18.09.19 в 17:19