Стефан Митров: Мария Нейкова създаде моята визитна картичка "Ще ти говоря за любов"

Стефан Митров & Снежана Георгиева
Снимка: Георги Бангиев
„Когато песента и любовта се прегърнат, хората са щастливи". Така може да се озаглави гостуването на Стефан Митров в „Нощен Хоризонт". Въпреки проблемите около подготовката на предстоящия концерт, който носи името и на една от най-обичаните му песни „Ще ти говоря за любов“, Стефан Митров отдели не един, не два, а цели три часа, за да омае слушателите на нощния блок на Националното радио. И похвалите не закъсняха. Певецът чу за себе си определения като момчето с „памучния глас“ и сравнения с Орфей. Стефан Митров също не спести комплиментите си към слушателската аудитория, която му даде още повече кураж за предстоящото музикално събитие - мегаконцерта - спектакъл в зала 1 на НДК с участието на симфоничен оркестър, Биг Бенд и вокална група. „Щастлив съм, че се запознах с аудиторията на „Нощен Хоризонт“, щастлив съм, защото още веднъж доказах на себе си, че хората обичат хубавата музика, ценят я и могат да загърбят злобата, когато песента и любовта са с тях“ - каза артистът на сбогуване.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Славчо и Наско от Б.Т.Р.

Б.Т.Р.: Имаме нужда да свирим нови неща и да изразяваме себе си

„И падаме, и ставаме, какво като боли, когато само вярата дава смисъл на това да бъдем или да не бъдем, както никога преди“. (*)   „Когато пишех тази песен, си представях нашата група, какво изживяхме през тези 26 години, колко хубави моменти сме имали заедно. Имахме и много тежки мигове, за които аз съм благодарен, защото те ни..

публикувано на 20.04.19 в 08:05

"Ангелски гласове" - духовен концерт за Възкресение

"Ангелски гласове - докосване до божественото", това е името на концерт, който ще се състои на 20 април от 19 часа в Централния военен клуб в София. Музикалното събитие е посветено на Великден. "Концертът ще съдържа едни от най-красивите и достъпни за широката публика произведения на православната духовна музика. Това са изпълнения, които сме свикнали..

публикувано на 19.04.19 в 16:17
Петър Македонски и Надежда Цанова

Ансамбълът на 2017 година с нов запис в БНР

Дуото Надежда Цанова (пиано) и Петър Македонски (тромпет) прекоси Океана, за да участва в официалното отбелязване на 3 март - националния празник на България, в Чикаго. Поканата към младите музиканти дойде след друго тяхно гостуване в един от най-"българските" градове в САЩ през ноември, когато те солираха на Илинойската филхармония, ръководена в..

публикувано на 17.04.19 в 20:21
Веско Ешкенази и Мартин Пантелеев

Веско и Мартин Пантелееви подготвят музикален празник за софийската публика

След края на фестивалите, които организира в Германия, и участия в концерти на родна сцена (едното от които в образователната програма за деца "Фортисимо Фамилия"), диригентът Мартин Пантелеев отново ще застане пред Софийската филхармония на 18 април, в концерт, посветен на 120-годишнината от рождението на проф. Саша Попов - първооснователят на..

публикувано на 17.04.19 в 18:56

Новият "Музикант на годината" ще бъде обявен на 8 май

Време е слушателите на предаването за класическа музика "Алегро виваче" по "Хоризонт" да се срещнат със своите избраници - новите носители на награди в ежегодната му анкета. Кой получи най-голяма подкрепа от почитателите си и ще бъде провъзгласен за "Музикант на годината 2018" ще разберем на 8 май от 19 часа в столичната зала "България", а той ще..

публикувано на 17.04.19 в 18:25