Стефан Митров: Мария Нейкова създаде моята визитна картичка "Ще ти говоря за любов"

Стефан Митров & Снежана Георгиева
Снимка: Георги Бангиев
„Когато песента и любовта се прегърнат, хората са щастливи". Така може да се озаглави гостуването на Стефан Митров в „Нощен Хоризонт". Въпреки проблемите около подготовката на предстоящия концерт, който носи името и на една от най-обичаните му песни „Ще ти говоря за любов“, Стефан Митров отдели не един, не два, а цели три часа, за да омае слушателите на нощния блок на Националното радио. И похвалите не закъсняха. Певецът чу за себе си определения като момчето с „памучния глас“ и сравнения с Орфей. Стефан Митров също не спести комплиментите си към слушателската аудитория, която му даде още повече кураж за предстоящото музикално събитие - мегаконцерта - спектакъл в зала 1 на НДК с участието на симфоничен оркестър, Биг Бенд и вокална група. „Щастлив съм, че се запознах с аудиторията на „Нощен Хоризонт“, щастлив съм, защото още веднъж доказах на себе си, че хората обичат хубавата музика, ценят я и могат да загърбят злобата, когато песента и любовта са с тях“ - каза артистът на сбогуване.

ВИЖТЕ ОЩЕ
Диан Чобанов

С "Ода на радостта" Пловдивската опера ще приветства публиката в Европейската столица на културата

Едва ли има по-ярък начин да се засвидетелства принадлежността към европейското семейство от Деветата симфония на Лудвиг ван Бетовен, финалната тема на която - "Ода на радостта" по текст на Фридрих Шилер - е избрана за химн на Европейския съюз. Творбата ще звучи в Пловдив на 24 януари, дни след като градът откри официално годината, в която ще бъде..

публикувано на 23.01.19 в 17:27
Пазарджишкият симфоничен оркестър

Зимните музикални вечери "Проф. Иван Спасов" започват в четвъртък в Пазарджик

Традиция е в края на януари любителите на класическата музика в Пазарджик да получават особено ценен подарък - четиридневния фестивал, основан от забележителния български композитор Иван Спасов, а сега носещ неговото име. 44-тото издание ще продължи линията, наложена от патрона, да присъстват избрани творби, създадени през ХХ век. Ще гостуват артисти..

публикувано на 23.01.19 в 15:00
Весела Делчева в ролята на Бети Шифър, определяна като откритието на мюзикъла

Весела Делчева: Имаме големи таланти, но трябва да се развиват

"Фантомът на операта" на Андрю Лойд Уебър има премиера на сцената на Националния музикален театър на 25-и януари. Смея да твърдя, че нашата интерпретация е различна, не правим реплика. Имах възможност да гледам представлението и в Лондон, и на Бродуей. Нашата постановка също е въздействаща. Нямаме търпение да видим как публиката ще възприеме..

публикувано на 23.01.19 в 14:07

Спомен за цигуларя Христо Обрешков

През 2019-а се навършват 75-годишнината от страшните бомбардировки над София на 10 януари 1944 г. Тогава загиват много софиянци, свидна жертва дават и българските музиканти - видния цигулар и изтъкнат педагог  Христо Обрешков. За неговото дело разказваме в рубриката "Помните ли..." на предаването за класическа музика "Алегро виваче" по..

публикувано на 22.01.19 в 17:22
Георги Леков и Лора Ал-Ахмад

Лора Ал-Ахмад и Георги Леков свириха в "Концерт за надежда"

"Концерт за надежда" е наречена поредицата, с която млади и утвърдени професионалисти подпомагат деца от Националното музикално училище "Любовир Пипков" в началото на техния творчески път. Инициатор на събитията е Сава Вутов - млад пианист, който от три години вече и преподава. "Имаме прекрасна зала - защо да не я използваме за такива хубави..

публикувано на 21.01.19 в 18:32