Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С два гола на Спас Делев победихме Холандия

Спас Делев
Снимка: БГНЕС

Националният ни отбор по футбол победи Холандия с 2:0 на стадион "Васил Левски" в среща от 1-ва група на квалификациите за световното първенство в Русия през следващата година.

В 5-ата минута Спас Делев успя изпревари бранителят на гостите Де Лигт, преодоля вратаря Йерун Зут и откри резултата.

Нашите продължиха да доминират и в 20-ата минута отново Делев вкара втория гол. Той успя да се измъкне от опеката на двама бранители и с прекрасен изстрел с десния крак за втори път прониза мрежата на холандците.

До края на мача нашия страж Николай Михайлов на няколко пъти показа завиден рефлекс и не позволи на холандците да вкарат.

В другите срещи от групата Швеция разгроми с 4:0 Беларус, а Люксембург загуби от Франция с 1:3.

Начело в класирането е Франция с 13 точки, пред Швеция 10 и България с 9. Холандците са четвърти със 7.


Други резултати:

Във 2-ра група: Андора – Фарьорски острови 0:0, Швейцария – Латвия 1:0 и Португалия – Унгария 3:0. Води Швейцария с 15 точки, пред Португалия 12 и Унгария със 7.

В 8-ма група: Босна и Херцеговина – Гибралтар 5:0, Кипър – Естония 0:0 и Белгия – Гърция 1:1. Начело е Белгия с 13 точки, пред Гърция 11 и Босна с 10.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Фернандо Каранга

Каранга поднови тренировки с ЦСКА София

Нападателят Фернандо Каранга поднови тренировки с ЦСКА и може да попадне в разширения състав за съботното гостуване на Лудогорец в мача от втория кръг в първата шестица на българския футболен елит. Каранга, който се оплакваше от болки в  прасеца и не участва в заниманията на отбора в предишните два дни, тази сутрин се включи в единствената за деня..

публикувано на 09.05.24 в 13:32
Базил Боли пое олимпийския огън във втория ден на френска земя

Базил Боли пое олимпийския огън във втория ден на френска земя

Щафетата на олимпийския огън започна втория си ден в Марсилия, като бе поета от емблематичния футболист на Олимпик - Базил Боли, предаде АФП. Той е единственият голмайстор при победата на Олимпик (Марсилия) над Милан с 1:0 във финала за Купата на европейските шампиони през 1993 година. Боли пое огъня през историческата базилика в града Нотр..

публикувано на 09.05.24 в 13:22
Пьотр Нестеров

Нестеров е на четвъртфинал в Букурещ

Националът на България за Купа "Дейвис" - Пьотр Нестеров, се класира за четвъртфиналите на сингъл на турнира по тенис на клей в Букурещ (Румъния) с награден фонд 15 хиляди долара. Поставеният под номер 7 Нестеров реализира обрат срещу представителя на домакините Раду Давид Турчану с 0:6, 6:2, 6:1 за 113 минути на корта, а следващият му..

публикувано на 09.05.24 в 13:17
Реал Мадрид - Байерн Мюнхен

Драма прати Реал (Мадрид) на финал в Шампионската лига

Футболистите на Реал (Мадрид) се класираха за финала в Шампионската лига на Европа, след като спечелиха домакинството си срещу Байерн (Мюнхен) с 2:1 в среща-реванш от полуфиналите и с общ резултат 4:3 са краен победител от двойката. Гостите поведоха със страхотен гол на Алфонсо Дейвис в 68-ата минута, след асистенция на Хари Кейн. Три минути по-късно..

публикувано на 08.05.24 в 23:57
Брюж - Фиорентина

Фиорентина на финал в Лигата на конференциите

Отборът на Фиорентина стигна до равенство като гост на Брюж - 1:1 и тимът на Винченцо Италиано стана първият финалист във футболния турнир за Лигата на конференциите, след като миналия четвъртък спечели първия двубой с 3:2. Това е втори пореден финал на Фиорентина в турнира, след като през миналата пролет италианците загубиха от английския..

публикувано на 08.05.24 в 22:11
Черноморец - Балкан

Балкан поведе в полуфинала срещу Черноморец

Шампионът Балкан надигра носителя на Купата на България Черноморец с 84:79 (25:22, 14:16, 22:21, 23:20) като гост в зала "Бойчо Брънзов" в Бургас в първи мач от полуфиналите между двата състава в Националната баскетболна лига за мъже и поведе с 1:0 победи. Играе се до три успеха. Вторият двубой също ще бъде в Бургас на 10 май, а третата и..

публикувано на 08.05.24 в 22:06
Адриан Андреев

Адриан Андреев отпадна във втория кръг на турнир в Италия

Адриан Андреев отпадна във втория кръг на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" във Франкавила ал Маре (Италия) с награден фонд 74 825 евро.  Българинът отстъпи пред номер 4 в схемата и 164-и в световната ранглиста Андреа Пелегрино (Италия) с 3:6, 6:4, 5:7след близо три часа на корта. 22-годишният Андреев имаше преднина от 5:2 в..

публикувано на 08.05.24 в 20:26