Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доналд Тръмп: Атаката в Париж ще има влияние върху изборите във Франция

Снимка: БТА

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че очаква нападението в Париж, при което беше убит полицай, да окаже влияние върху президентските избори във Франция.

Още една терористична атака във Франция. Френският народ не може да понесе повече. Ще има огромно въздействие върху президентския вот!, написа Тръмп в социалната мрежа "Туитър".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Президентската кампания във Франция на финалната права

Пет дни преди първия тур на президентските избори във Франция всички сценарии остават възможни. Четиримата основни претенденти за Елисейския дворец са с почти равна подкрепа в последните социологически проучвания. 11-те кандидати не губят нито минута от..

публикувано на 18.04.17 в 18:34
Еманюел Макрон

Еманюел Макрон обеща борбата с тероризма да бъде приоритет, ако стане президент на Франция

Кандидатът за президент на Франция Еманюел Макрон обеща борбата с тероризма да бъде приоритет, ако бъде избран за държавен глава. Ако отказвам да разоръжа Франция, то е, защото искам да поема ясни ангажименти, така че нашата полиция, силите за..

публикувано на 20.04.17 в 09:10

Нападателят от снощния терористичен акт в Париж е боец на "Ислямска държава"

Нападателят на булевард "Шанз Елизе", открил стрелбата, при която бе убит един полицай и ранени двама, беше обявен за боец на "Ислямска държава" в съобщението, в което терористичната организация пое отговорност за атентата. Неговият терористичен..

публикувано на 21.04.17 в 07:27

Един полицай загина при пореден терористичен акт в Париж

Един полицай беше убит при нападение по време на предизборен диспут между кандидатите за президент на Франция. Въоръжен с автомат мъж стреля по полицаи, които били на служба до магазин на булеварда "Шанз-Елизе". Двама други полицаи са ранени, животът им е..

публикувано на 21.04.17 в 04:41
ВИЖТЕ ОЩЕ

Плевен е домакин на 27-та Национална олимпиада по астрономия

Плевен е домакин на 27-та Национална олимпиада по астрономия. В престижната надпревара ще се включат 96 ученици, а победителите ще станат част от националния отбор за международни състезания. Най-добрите астрономи пристигат и ще бъдат до неделя..

публикувано на 26.04.24 в 08:33
Надежда Йорданова

Надежда Йорданова: ПП-ДБ не търси участие в управлението на всяка цена!

"Не сме в ситуация, при която два месеца да няма парламент. Това, че Народното събрание е във ваканция, не означава, че при определени ситуации не може да бъде свикано и да проведе заседание. Когато служебното правителство залитне в някаква..

публикувано на 26.04.24 в 08:26
Изложение на Чипровски килими

Започва фестивалът на Чипровския килим, представят обичая "Доткавалник"

Обичаят "Доткавалник" ще бъде представен за първи път на традиционния фестивал на Чипровския килим. Фестът стартира днес и ще продължи до неделя. Деветото издание на фестивала на Чипровския килим ще се проведе на площад "Чипровско въстание"...

публикувано на 26.04.24 в 08:07

Илияна Йотова открива форума "Овластяване на новото поколение"

Първият по рода си глобален доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) за социално-емоционалните умения на 15-годишните ученици ще бъде представен днес. Събитието ще бъде излъчено на живо в над 20 държави, членки на ОИСР,..

публикувано на 26.04.24 в 08:07
д-р Христо Стоянов

Д-р Христо Стоянов: Необходими са поне 2-3 мандата, за да се успокои системата на здравеопазването

Системата на здравеопазването е една от най-консервативните. Неминуемо е всички бури и катаклизми в политиката да не се отразяват на тази консервативна система . Това заяви в интервю за БНР д-р Христо Стоянов, изпълнителен директор на..

публикувано на 26.04.24 в 07:59
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху

Кабинетът на Нетаняху обмисля ограничено споразумение с "Хамас" за освобождаване на заложници

Кабинетът на израелския премиер Бенямин Нетаняху обмисля ограничено споразумение с "Хамас" за освобождаване на заложници, твърди израелска медия. Американската армия започна да помага за изграждането на временно пристанище край бреговете на ивицата..

публикувано на 26.04.24 в 07:55
Служител замерва радиационните нива в зоната на Чернобил, 22 април 2021 г.

38 години от ядрената катастрофа в Чернобил – най-тежката в света

Днес се навършват 38 години от най-тежката ядрена катастрофа в историята. В ранните часове на събота, 26 април 1986 година реактор номер четири в атомната електроцентрала в Чернобил претърпява катастрофална експлозия, изхвърляйки облаци от..

публикувано на 26.04.24 в 07:44