Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров: Подкрепяхте ме страхотно с българските флагове

| обновено на 20.11.17 в 05:24
Снимка: БТА

Най-добрият тенисист на България Григор Димитров победи белгиеца Давид Гофен  на финала на последния за сезона турнир от сериите Мастърс в Лондон.

Българинът спечели турнира на 8-те най-добри на Асоциация на професионалните тенисисти (ATP). В зала "О2" той направи нещо неповторимо със своите пет поредни победи, а във финала срещу  Давид Гофен за 2 часа и 29 минути в един изключително нервен и напрегнат мач -  7:5, 4:6, 6:3. 

Страхотно беше да спечеля този трофей! Благодаря за подкрепата на публиката! Подкрепяхте ме страхотно с българските флагове, каза минути след успеха Димитров, който  спечели най-ценния трофей в кариерата си. От днес официално той е номер 3 в света. 

В шампионското интервю от корта и то минути след като вдигна купата, Григор сподели, че преживява една незабравима седмица и поздрави своя достоен съперник, на когото пожела идната седмица успех в състава на Белгия за Купа "Дейвис", а също и благодари на своя екип и на своите родители, но и поздрави приятелката си - Никол

Успях да намеря вариант да спечеля, подчерта тенисистът на пресконференция след мача, на която обясни, че през цялото време се е чувствал сякаш играе у нас.

Да си призная честно, чувствах се малко като в София, но със сигурност мачът ми там беше малко по-добър от моя страна, но като че ли днес залогът беше по-голям. 
Това е победа за всички нас - за семейството ми, а ,разбира се, че и Никол е част от това. Близките ми хора означават много за мен. Майка ми и баща ми бяха тук, както и  Георги Стоименов, и Катя Малеева -  да спечеля пред тях беше безценно, подчерта Димитров.

В Хасково - родният град на тенис легендата, хората ​се поздравяват с "ГриГорди сме". Почитатели, приятели, треньори бяха заедно тази вечер на тенискортовете в "Кенана", за да гледат играта на Гришо. 

СнимкаМного сме горди, че наш съгражданин направи такъв успешен мач, заяви кметът на Хасково Добри Беливанов, който добави в интервю за програма "Хоризонт" , че ще предложи тенис кортовете в града на носят името на Григор Димитров.

Ние тук в Хасково ще направим така, че нашият град да стане спортният град на България!  Градът, който ще възпита още много шампиони и ние ще докажем, че страната ни ще има още много шампиони - и момичета, и момчета!, подчерта треньорът на тенисклуб "Хасково-2015" Йорадан Йорданов, където под номер едно е записан Григор Димитров.

Перфектен завършек на един много успешен сезон и на една много силна седмица за Григор. Всички много се гордеем - въпреки всичко накрая все пак намери себе си, намери своята игра и успя да се пребори и заслужено вдигна купата и стана шампион, добави треньор Невена Шопова.

Подробности, както и още реакции от съгражданите на Григор - чуйте от звуковите файлове.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Григор Димитров

Григор Димитров триумфира в Лондон

Григор Димитров спечели най-значимата титла в кариерата си, след като триумфира на финалния турнир на АТП в Лондон с награден фонд 8 милиона долара. Поставеният под номер 6 дебютант в надпреварата Димитров надделя на финала над седмия в схемата..

обновено на 19.11.17 в 23:41

Президентът Румен Радев поздрави Григор Димитров за голямата победа

Президентът Румен Радев поздрави Григор Димитров за голямата победа: Един българин показа как с много труд, упоритост, дух и вяра се постига победата , написа в профила си във Фейсбук държавният глава. Той се обърна към тенисиста с думите:..

публикувано на 20.11.17 в 11:35
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кордоба е много близо до Рейнджърс

Хосе Кордоба е съвсем близо до трансфер в Рейнджърс, съобщава "Дейли Рекърд". Защитнтикът на българския Левски може да премина в клуба от Глазгоу за три милиона лири. 23-годишният Кордоба ще трябва да замени напускащите стадион "Айброкс" Борна..

публикувано на 21.05.24 в 06:08

Славия повали носителя на Купата

Игралият повече от едно полувреме с 10 футболисти отбор на Славия победи с 3:1 у дома носителя на купата на България за 2024 година Ботев (Пловдив) в двубой от 34-ия кръг в Първа лига. Успехът на "белите" запази интригата за спечелване на седмото..

публикувано на 20.05.24 в 22:18

Официално: Ливърпул обяви Арне Слот

Ливърпул обяви назначението на новия си мениджър Арне Слот. 45-годишният специалист от Нидерландия наследява на поста германеца Юрген Клоп. Слот беше начело на Фейенорд Ротердам от 2021 година.  "Това не е никак лесно решение. Имах толкова много..

публикувано на 20.05.24 в 21:12
Цветана Пиронкова

Пиронкова завърши курс за помощник треньор

Българска федерация по тенис проведе нов ЦПО курс за помощник треньор по тенис, който се състоя на базата на БНТЦ в Борисовата градина.  Сред известните имена, завършили успешно курса, бяха бившите тенисисти Цветана Пиронкова, Иво Трайков, Радо..

публикувано на 20.05.24 в 20:51

Арда и ЦСКА 1948 заплетоха интригата за 7-то място

Арда (Кърджали) направи равенство 0:0 пред собствена публика срещу ЦСКА 1948 в мач от 34-ия кръг в Първа лига, за разпределение на позициите между седма и десета.  В третата минута Борислав Цонев шутира от границата на наказателното поле, но..

публикувано на 20.05.24 в 20:34
Черно море - Лудогорец

Черно море излезе втори след голяма победа срещу Лудогорец

Черно море победи шампиона Лудогорец с 4:0 и излезе на второ място във временното класиране на Първа лига. С успеха си „моряците“ имат вече 69 точки в актива си, с 2 повече от ЦСКА София, като в следващия кръг двата отбора ще играят един срещу друг в..

публикувано на 19.05.24 в 22:32
Кирил Десподов

Кирил Десподов стана шампион на Гърция с ПАОК

Кирил Десподов и ПАОК (Солун) станаха шампиони на Гърция след победа с 2:1 в градското дерби с Арис в последния 10-и кръг на плейофа за титлата. С тази победа ПАОК събира 80 точки и е недостижим на върха, въпреки победата по същото време на АЕК с 3:0 над..

публикувано на 19.05.24 в 22:19