Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В интернет - призив за оставката на Стефан Янев и за бойкот на руските стоки

Снимка: Ани Петрова

Подписка за освобождаване на Стефан Янев от поста министър на отбраната върви в интернет. Автори на петицията са Мануела Малеева и адвокат Калоян Янков, бивш народен представител от ДБ. 

В предаването "Хоризонт за вас" Янков посочи мотивите за инициативата - заради неадекватната политика на воденото от неговото министерство

"Това е заплаха за България. Още от назначаването му на поста той се опитваше да оневинява агресора. Той се инати да покани у нас многонационални натовски формирования, за да повишат сигурността на страната". 

Над 1000 души са подписали петицията до този момент. 

Във фейсбук е отворена и група "Бойкот на всички руски стоки и услуги". Петър Манолов обясни, че групата е създадена след началото на пълномащабната руска агресия в Украйна: 

"Видяхме хора, които напускат домовете си, има деца, които ще загубят родителите си, родители, които ще загубят децата си. Целта е не да се насажда омраза срещу руския народ, а да кажем "Не на войната". Това е мирен протест срещу агресията на Путин в Украйна". 

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Синдикат "Защита" отменя протеста си, предстои нова среща със здравния министър

Проблемите със заплащането на работещите в здравната система обсъдиха на среща днес представители на синдикат "Защита" и министърът на здравеопазването Галя Кондова. Резултатът от разговорите е, че ще има нова среща със здравния министър на 18 юни. И това е причината от синдикат "Защита" да отменят насрочения за 6 юни протест. До тази среща се..

публикувано на 04.06.24 в 12:28
Васил Терзиев

Терзиев призна за грешка при въвеждането на новата организация на движение в центъра на София

Кметът на София Васил Терзиев призна, че той и заместникът му по транспорт са допуснали грешка при въвеждането на новата организация на движение по столичния булевард "Патриарх Евтимий". Поредна протестна блокада в центъра на София Пореден протест срещу организацията на движение в центъра на София Ще бъде разширен съставът на..

публикувано на 04.06.24 в 12:16

Първа мисия на хеликоптера за спешна медицинска помощ

Медицинският хеликоптер с екип на Центъра за спешна медицинска помощ извърши първата си мисия днес. Сигналът за нуждата от помощ е подаден в 7.30 ч. за пациентка в тежко състояние от Шумен.  Полетът е продължил един час и 15 минути. Пациентката вече е в столичната Военномедицинска академия.  Георги Гвоздейков: Завършени са техническата и..

публикувано на 04.06.24 в 12:11

Десетки животновъди на протест на Подбалканския път

Десетки животновъди излязоха на протест като разпънаха палатки на Подбалканския път. Причината за недоволството им е, че през последните 25 години, според тях непрекъснато се ограничава възможността да извеждат животните си на паша в Балкана. Те настояват и за мониторинг на начина, по който се управляват националните паркове. Протестиращите..

публикувано на 04.06.24 в 12:04
Калин Стоянов

Стоянов отчете 40% по-висока събираемост на глобите за пътни нарушения

40 процента по-висока събираемост на глобите за нарушения на пътя отчете вътрешният министър Калин Стоянов.  Той връчи ключовете на 86 нови високоскоростни автомобила, закупени със средства от фонда за пътна безопасност към МВР: "Ако налагаме глоби, но не ги събираме, просто е безсмислено. Предприехме абсолютно всички мерки, като основната..

публикувано на 04.06.24 в 11:43

Зейнеп Зафер: Не Възродителен процес, а "насилствена българизация/асимилация"

Тази вечер от 18.30 часа в Централния дом на архитекта ще се състои премиерата на книгите "Тюркология в изгнание. Мефкюре Моллова. Биографично изследване" с автори Зейнеп Зафер и Нурие Муратова и книгата "50 години от Корнишките протести" на Зейнеп Зафер .  " Първата книга е за най-известната тюрколожка, възпитана в българската тюркология -..

публикувано на 04.06.24 в 11:35

Огромни щети за гръцкия туризъм след фалита на FTI

Фалитът на третия по мащаб туроператор в Европа Еф Те И Груп (FTI) нанася огромни щети на гръцкия туризъм. Агенцията има неизплатени задължения за услуги от миналата година, казаха хотелиери. Два милиона евро дължи фалиралият туроператор на гръцките хотелиери за миналата година. Другите задължения са изплатени, но непокрити остават..

публикувано на 04.06.24 в 11:33