Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Хора, които попадат в "Магнитски", трябва задължително да управляват"

Орхан Исмаилов: Целта на ДПС е официално да влязат през парадния вход

"ГЕРБ винаги е управлявала с ДПС, но този път Пеевски и Борисов ще трябва да подпишат"

| Интервю
Орхан Исмаилов
Снимка: Юлияна Корнажева

Делян Пеевски винаги е бил лидер в сянка. Управляваше неофициално ДПС досега. Това каза в интервю за БНР Орхан Исмаилов, бивш зам.-министър на отбраната в кабинета "Борисов 2", който в момента е председател на партия "Свобода и достойнство".

Според него Пеевски диктува дневния ред на правителството.

"Хора, които попадат в "Магнитски", трябва задължително да управляват нашата държава", изрази позиция Исмаилов.

В този политически цирк, който наблюдаваме, може да номинират Пеевски и за еврокомисар, той може да бъде и президент, допълни той.

Наблюдаваме пародия, категоричен е Орхан Исмаилов. По думите му, случващото се в момента е "политически зоопарк".

Исмаилов не вижда как може да се стабилизира сегашното управление.

"Докато има политически лидери, които сядат в скута на Пеевски, това е положението. Христо Иванов директно си е сядал. Мисля, че и други са сядали. Пеевски казва напоследък доста истини. Той трябваше преди това да ги каже."

ПП и ДБ са псевдодемократични партии. Те са основните виновници ДПС да е фактор и да влияе върху всички процеси, коментира Орхан Исмаилов в предаването "Преди всички".

Има политици, които говорят за демокрация и върховенство на закона, а какво правят в задкулисието, подчерта още той.

Целта на ДПС е официално да влязат през парадния вход, смята Исмаилов.

"Понеже през годините ДПС стана токсична, всички партии ползват ДПС, но не искат с нея да се женят."

"ГЕРБ винаги е управлявала с ДПС. Но този път Пеевски и Борисов ще трябва да подпишат, защото Пеевски иска официално. Само че има един проблем – който управлява с ГЕРБ, после го няма на политическата сцена."

Цялото интервю слушайте в звуковия файл.

По публикацията работи: Яна Боянова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Марк Галеоти

Марк Галеоти: Арестите в Русия не отстраняват основните проблеми на системата

Украйна и съюзниците ѝ с право могат да бъдат притеснени от правителствените промени, предприети от Владимир Путин в началото на петия му президентски мандат. Промените ще направят руската военна машина по-ефективна в близките месеци, но нито те, нито арестите на висши военни и бюрократи от министерството на отбраната изтръгват из корен..

публикувано на 30.05.24 в 17:34

"Затворник №1 съм." Защо националната програма за достъпна среда не помага на хора с увреждания?

Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност за хора с увреждания се оказва трудна или неприложима за някои от потенциалните ѝ бенефициенти. 76-годишният Кольо Колев от Ловеч живее затворен в апартамента си . За да излезе навън, съпругата му и приятели го изнасят на ръце в инвалидната му количка. "В блоковете..

публикувано на 30.05.24 в 10:55
Ирина Манушева

Ирина Манушева: Да скъсаме с масовото и задължително кандидатстване с външни оценявания!

Националното външно оценяване разтваря изключително много ножицата между училищата . Това заяви в интервю за БНР Ирина Манушева, бивш учител и граждански активист. " Образованието трябва да отваря врати, а не да затваря, както е в момента ", смята тя. Според нея е необходимо " да скъсаме с масовото и задължително кандидатстване с външни..

публикувано на 30.05.24 в 07:59

Асоциацията на екскурзоводите ще обжалва становище на КЗК

Ще обжалваме становището на Комисията за защита на конкуренцията , обяви пред БНР Николай Миндов от Асоциацията на екскурзоводите относно  документ на КЗК, според който нормативната уредба, регулираща дейността на екскурзоводите, съдържа ограничение на конкуренцията. В становището се казва, че всеки може да направи подробно проучване на..

публикувано на 29.05.24 в 12:36

Присъдите на обвинените за измами във Великобритания българи се очакват в четвъртък

Петимата български граждани, обвинени в една от най-крупните измами със социални помощи в Обединеното кралство, се явиха днес в лондонския съд в Ууд Грийн. Присъдата се очаква да стане известна в четвъртък. Очакват се присъдите на 5-мата българи, обвинени в измама във Великобритания Стоян Стоянов, Галина Николова, Цветка Тодорова и Патриция..

публикувано на 28.05.24 в 18:54
Стилияна Николова, Боряна Калейн и Елвира Краснобаева

Грациите благодариха за подкрепата: Усещането в залата беше сякаш сме пред родна публика

" Усещането в залата беше сякаш сме пред родна публика. Имаше повече български знамена, отколкото унгарски.  Благодарни сме на всички, които ни подкрепиха на живо и на тези, които ни стискаха палци пред телевизорите. Искаме да им кажем, че ги обичаме".  Това сподели пред БНР  Боряна Калейн, част от грациите в Националния ни отбор по..

публикувано на 28.05.24 в 14:01

Експеримент: Кози предпазват горите от пожари, пасат в рисковите зони под тях

Състоянието на горите у нас не се е подобрило особено в последните няколко години . Тяхното стопанисване през активна лесовъдска намеса е силно снижено. Тази оценка направи в интервю за БНР доц. Георги Костов, преподавател в Лесотехническия университет и бивш заместник-министър на земеделието. По подбалканската линия изсъхват иглолистни..

публикувано на 28.05.24 в 07:55