Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ливърпул ще търси голям обрат срещу Аталанта

Аталанта - Ливърпул
Снимка: БГНЕС

Ерата на Юрген Клоп в Ливърпул донесе на феновете на тима много знаменити победи и "червените" ще се нуждаят от още една такава, ако искат да продължат напред в Лига Европа. Мърсисайдци излизат за реванша с Аталанта в Бергамо днес, след като загубиха първия мач на "Анфийлд" с 0:3.

На пръв поглед задачата пред Ливърпул изглежда непосилна, но тимът е доказал, че под ръководството на Клоп може да прави чудеса. Незабравим остава обратът срещу Барселона в полуфиналите на Шампионската лига през сезон 2018/19, когато английският тим загуби гостуването си на "Ноу Камп" с 0:3, но след това победи каталунците с 4:0 у дома, за да се класира за финала и да стане шампион на Европа за шести път. Сега Ливърпул няма да може да разчита на домакинско предимство, но Клоп и неговите играчи могат да се осланят на последното си гостуване на Аталанта, спечелено с 5:0 в груповата фаза на Шампионската лига през есента на 2020.

Ливърпул се намира в поредица от три поредни мача без победа, която застрашава да помрачи финалния сезон на Клоп на "Анфийлд". "Червените" вече спечелиха Купата на лигата, но отпаднаха от ФА Къп след болезнена загуба от големия съперник Манчестър Юнайтед, а вече изостават с две точки от лидера Манчестър Сити във Висшата лига и сега имат нужда от голяма вечер в Бергамо, за да не отпаднат от Лига Европа.

От своя страна Аталанта прави последния си солиден сезон под ръководството на Джан Пиеро Гасперини, но изглежда все по-вероятно, че ще трябва да търси триумф в Лига Европа, за да участва в Шампионската лига през следващата кампания.

Програма на реваншите в Лига Европа:

22.00 часа

Аталанта - Ливърпул (3:0)

Рома - Милан (1:0)

Олимпик Марсилия - Бенфика (1:2)

Уест Хем - Байер Леверкузен (0:2).

Програма на реваншите в Лига на конференциите:

19.45 часа

Фиорентина - Виктория Пилзен (0:0)

Лил - Астън Вила (1:2)

22.00 часа

ПАОК - Брюж (0:1)

Фенербахче - Олимпиакос (2:3).


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Цветан Соколов

Цветан Соколов със сребърен медал в първенството на Русия

Цветан Соколов спечели сребърен медал с тима на Динамо (Москва) във волейболното първенство на Русия. Тимът загуби третия мач от финала срещу Зенит (Казан) с 1:3 (20:25, 22:25, 25:17, 20:25), а с това и серията с 0:3. Българинът завърши с 3 точки, а от неговите съотборници се отличи Денис Богдан с 14. За победителите най-резултатен беше..

публикувано на 01.05.24 в 06:58
Карлос Алкарас

Карлос Алкарас продължава защитата на титлата си в Мадрид

Защитаващият титлата си и втори поставен Карлос Алкарас (Испания) се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на клей от сериите "Мастърс" в испанската столица Мадрид с награден фонд от 7 877 020 евро. Двукратният шампион постигна труден успех над германеца Ян-Ленард Щруф с 6:3, 6:7(5), 7:6(4) за 2:52 часа в повторение на миналогодишния..

публикувано на 01.05.24 в 06:52
Лиа Каратанчева

Лия Каратанчева преодоля квалификациите в Бонита Спринг

Националката за "Били Джийн Кинг къп" Лия Катаранчева преодоля квалификациите на турнира по тенис на червени кортове в Бонита Спринг (САЩ) с награден фонд 100 хиляди долара. Българката постигна две победи в пресявките. Първо тя се наложи над Ема Лела (САЩ) с 6:2, 6:2, след което спечели Виктория Флорес (САЩ) с 6:1, 5:0 и отказ на..

публикувано на 01.05.24 в 06:46
Николай Костов

Николай Костов обявява бъдещето си в Левски следобяд

Очаква се старши треньорът на футболния Левски Николай Костов да обяви бъдещето си в клуба следобяд от 15.00 часа, когато е обявена среща с репортерите. Тя ще се състои на традиционното място - в залата за пресконференции в Сектор "В" на стадион "Георги Аспарухов". От Левски не уточниха темата на пресконференцията, но по всичко личи, че тя няма..

публикувано на 01.05.24 в 06:39
Байерн (Мюнхен) - Реал (Мадрид)

Байерн (Мюнхен) и Реал (Мадрид) ще решават всичко в реванша

Съставите на Байерн (Мюнхен) и Реал (Мадрид ) завършиха 2:2 на "Алианц Арена" в Мюнхен в първия мач помежду си от полуфиналите в Шампионската футболна лига на Европа.  Гостите поведоха в резултата в 24-ата минута чрез Винисиус Жуниор. В началото на втората част "баварците" направиха пълен обрат с попадения на Лерой Сане в 53-ата и на Хари..

публикувано на 01.05.24 в 06:30

Кристина Гюрова: Майка ми нямаше да може да живее в този свят

Една от най-известните български треньорки по художествена гимнастика  Кристина Гюрова проведе Мастърклас в бургаската зала „Младост“.  Заниманието се проведе веднага след приключването на тазгодишния турнир "Жулиета Шишманова". Легендарната треньорка е майка на Кристина Гюрова и баба на Жулиета Канталупи. Кристина Гюрова за паметта и..

публикувано на 30.04.24 в 22:31
Тодор Батков

Тодор Батков влиза в Обществения съвет на БФС

Бившият собственик на Левски Тодор Батков е новият член на Обществения съвет на Българския футболен съюз, съобщиха за БТА от централата. Адвокатът ще стане член номер 8 на Обществения съвет – структура, създадена от предишния президент на БФС Борислав Михайлов и оставаща с активна дейност и при наследника му Георги Иванов. Председател на Обществения..

публикувано на 30.04.24 в 20:05