Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Температурен рекорд беше регистриран във Великобритания

Вчерашната събота беше най-топлият ден от началото на годината в Обединеното кралство, съобщиха от британската метеорологична служба. Температурите достигнаха 25,9 градуса в Източен Съсекс и 25,7 градуса по Целзий в Северна Шотландия. 

Националната метеорологична и климатична служба на Обединеното кралство заяви, че рекордите едва ли ще задържат дълго, тъй като синоптиците очакват днес в Англия още по-високи температури. Метеоролозите прогнозират температури от порядъка на 27 градуса. 

Очаква се в някои части от Обединеното кралство времето да бъде топло и влажно, съпроводено с гръмотевични бури и проливен дъжд следобед. Издадени са три предупреждения със жълт код за гръмотевични бури. Това може да доведе до известни смущения в транспорта. Възможни са и наводнения, както и има малка вероятност от прекъсване на електрозахранването.

По публикацията работи: Мария Петрова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

"Обзървър" предупреждава за хаос в цветарската индустрия във Великобритания след Брекзит

Цветарската индустрия в Обединеното кралство е обхваната от хаос от новите гранични проверки след Брекзит, пише "Обзървър". Фирмите в бранша казват,  че проверките на храните и растенията и латинските наименования водят до дълги часове на чакане на камиони..

публикувано на 05.05.24 в 02:38

Във Великобритания тестват първата персонализирана ваксина срещу рак на кожата

Във Великобритания са в ход клинични изпитания на първата в света персонализирана ваксина срещу рак на кожата, съобщи Би Би Си.  Ваксината е предназначена да помогне на имунната система на пациента да разпознае и унищожи раковите клетки.  Използвана е..

публикувано на 26.04.24 в 14:22

Великобритания защитава университетите си заради риск за националната сигурност

Чужди държави се насочват към британските университети  в опит да  подкопаят националната сигурност, предупреди  британската служба за вътрешно разузнаване МИ-5. Заместник-ректорите от 24 водещи университета бяха информирани за заплахата от..

публикувано на 26.04.24 в 11:00

Заловиха кокаин за 40 млн. паунда до кръчма във Великобритания

Във Великобритания четирима мъже бяха арестувани, след като половин тон кокаин на стойност 40 млн. паунда беше открит в микробус на паркинга на селска кръчма. Националната агенция за борба с престъпността каза, че най-вероятно наркотиците са..

публикувано на 06.05.24 в 03:32

Великобритания ще изгони руския аташе по отбраната

Офицер от руското военно разузнаване ще бъде експулсиран от Обединеното кралство, оповести британският министър на вътрешните работи Джеймс Клевърли. Руското военно аташе, назован като полковник Максим Еловик, изглежда е в Обединеното кралство..

публикувано на 08.05.24 в 18:42
ВИЖТЕ ОЩЕ
Завод

Завод "Авионамс" ще ремонтира новите изтребители Ф-16

Завод "Авионамс" ще ремонтира новите Ф-16. Споразумението за това е било подписано от производителя "Локхийд Мартин" и българското предприятие по време Международното изложение "Хемус 2024" в Пловдив. Подчиненото на Министерството на..

публикувано на 05.06.24 в 22:12

Путин: За Русия е без значение кой ще спечели изборите в САЩ

Руският президент Владимир Путин заяви в сряда по време на 27-ия Международен икономически форум в Санкт Петербуг, че Москва "не се интересува" кой ще спечели изборите в Съединените щати, предаде Ройтерс. "За нас крайният резултат няма голямо..

публикувано на 05.06.24 в 21:39
Вон Гетинг, първи министър на Уелс

Първият министър на Уелс Вон Гетинг загуби вот на доверие в парламента

Първият министър на Уелс Вон Гетинг загуби вот на доверие, гласуван в парламента на тази част от Обединеното кралство. В парламента на Уелс, който е известен още като Сенед, 29 депутати гласуваха в подкрепа на предложението за недоверие към..

публикувано на 05.06.24 в 21:28
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш

Гутериш призова за спешни действия за предотвратяване на "климатичния ад"

Всеки от последните 12 месеца се класира като най-топлия в историята, съобщи Службата за мониторинг на изменението на климата на ЕС "Коперник" в сряда, докато генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова за спешни действия за предотвратяване..

публикувано на 05.06.24 в 20:53
Снимката е илюстративна

Задържани са 11 нелегални мигранти край град Килифарево

11 нелегални мигранти от Афганистан, сред които петима непълнолетни, са задържани привечер от великотърновската полиция край град Килифарево. Незаконно пресеклите границата ни чужденци са били превозвани в два леки автомобила, потвърдиха за БНР от..

публикувано на 05.06.24 в 20:17
Министерски съвет

В МС се подписват утре договори за изграждане на Вертикалния газов коридор

В присъствието на премиера Димитър Главчев и министъра на енергетиката Владимир Малинов утре, 6 юни, ще бъдат подписани два договора, с които ще се постави начало на реализацията на концепцията за Вертикален газов коридор, съобщават от..

публикувано на 05.06.24 в 19:53
Румен Радев

Румен Радев: Нуждата от електрическа енергия ще се покачва рязко до 2050 г.

Президентът Румен Радев заяви пред участниците в международния ядрен форум "Булатом", който се провежда край Варна, че до 2050 г. ще се покачва рязко нуждата от електрическа енергия, което ще важи за всички отрасли на икономиката. Другата..

публикувано на 05.06.24 в 19:35