Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джанлоренцо Бленджини: Целите ни са високи

Снимка: БТА

Новият селекционер на националния отбор по волейбол за мъже Джанлоренцо Бленджини говори пред медиите на откритата тренировка на тима. Тя се проведе ден преди последната контрола срещу тима на Естония в София и заминаването на отбора за първите мачове от Лигата на нациите в Анталия.

"Впечатленията ми от работата в първите дни с отбора са много добри. От старанието на момчетата, влагането им в тренировките. Те са уморени, защото всеки ден тренираме по два пъти, работихме много. Работим и за промяна на манталитета на този отбор", бяха първите дума на италианския специалист.

"Не е честно и не е правилно да изискваме голяма отговорност и бързи резултати от тези млади момчета. Това ще бъде дълъг и труден процес. Преходът от младите играчи към високото ниво на мъжкия волейбол е труден. Задачата ни е да се изкачваме лека полека в световния ранкинг, да изградим отбор с манталитет. Искам състезателите да вярват до край, че могат да постигнат нещо", надява се той.

"За мен е принципен въпрос за играчите, които са с нас. С контузии са Алекс Николов и Мартин Атанасов. Другите са на разположение. Ако някой има физически проблеми, ще стане ясно. Но ние изискваме безусловна отдаденост от играчите. Те трябва да играят постоянно на най-високо си ниво - не да решават дали това състезание е важно, а другото - не. Целите ни са високи. Имат пълен картбланш от ръководството по отношението на дисциплината", каза треньорът.

"За мен е много важен изборът на капитан. едва от десетина дни съм с отбора и искам да опозная добре всички. Не смятат, че капитан трябва да бъде избиран заради възраст или опит. Той трябва да има определени характеристики и поведение. Капитанът трябва да бъде като треньора - да бърка възможно най-малко. В процес на избор сме на човек, който да бъде пример за останалите", завърши Кико Бленджини преди тренировката на тима.


По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Черно море спечели срещу ЦСКА София

Черно море победи ЦСКА в София

Отборът на Черно море победи с 1:0 като гост ЦСКА София в мач от 35-ия кръг на футболното ни първенство. Така кръг преди края варненци окупираха второ място в класирането със 72 точки, а ЦСКА София е трети с 67 и ще играе бараж за евротурнирите. Двата отбора направиха скучно първо полувреме, като си размениха по няколко атаки, които обаче не..

публикувано на 23.05.24 в 22:22
Рилски спортист се наложи над Балкан със 75:62

Рилски спортист победи Балкан и поведе за титлата

Рилски спортист се наложи над Балкан със 75:62 точки като домакин в зала „Арена Самоков“, в първата среща от финалния плейоф за титлата в Националната баскетболна лига за мъже и поведе в серияна. Играе се до три победи от пет срещи, а втория двубой ще се проведе също в Самоков в събота. Гостите от Ботевград започнаха уверено и направиха..

публикувано на 23.05.24 в 21:21
Стилияна Николова

Три финала за Стилияна Николова и Боряна Калейн в Будапеща

Стилияна Николова и Боряна Калейн си осигуриха участие на три финала на отделните уреди след квалификациите на обръч и на топка на 40-то Европейско първенство по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща. България заема временно трета позиция в отборната надпревара при жените след края на първия ден на пресявките. Гимнастичките..

публикувано на 23.05.24 в 20:20
ЦСКА 1948 победи с 2:1 Ботев (Пд)

ЦСКА 1948 обърна Ботев (Пд) с два гола в края

Отборът на ЦСКА 1948 победи с 2:1 Ботев Пловдив в мач от 35-ия кръг в Първа лига и направи много голяма крачка към участие в баража за Лигата на конференциите. У дома в Бистрица "червените" стигнаха до успеха след голове на влезлия като резерва Неделко Пишчевич в последните десет минути. Преди това Кристиан Нвачукчву бе дал преднина на Ботев..

публикувано на 23.05.24 в 20:18
Александър Томаш

Локомотив (Пд) се раздели с Александър Томаш

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш повече няма да води “черно-белите”, съобщиха в официално изявление от футболния клуб. В момента тека заключително разговори за разтрогването на договора на наставника. “Уважаеми локомотивци, днес се проведе среща между собственика на Локомотив Христо Крушарски, изпълнителния директор..

публикувано на 23.05.24 в 18:42

Новак Джокович отпразнува рождения си ден с победа

Новак Джокович отпразнува своя 37-ми рожден ден, като влезе в четвъртфиналите на турнира в Женева след комфортна победа в два сета срещу Яник Ханфман. Световният номер едно свърши лесно задачата си срещу тенисист, който по-рано в турнира победи Анди Мъри. Джокович се наложи с 6:3, 6:3 на турнира в Швейцария, след като спаси девет от 10-те точки за..

публикувано на 23.05.24 в 05:44
Аталанта спечели футболния турнир Лига Европа

Аталанта и Лукман нахлуха във футболната история след 3:0 над Байер

Отборът на Аталанта спечели футболния турнир Лига Европа, след като на финала в Дъблин (Ирландия) победи Байер (Леверкузен) с 3:0. И трите гола вкара нигериецът Адемола Лукман - в 12-ата, 26-ата и 76-ата минута. Така той стана първият футболист с хеттрик във финал на турнира Лига Европа, както и за неговия предшественик Купата на УЕФА. Загубата е..

публикувано на 23.05.24 в 00:27