Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържан е мъж за заплахи към сръбския президент

Александър Вучич
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вицепремиерът на Сърбия и министър на вътрешните работи Ивица Дачич съобщи днес, че в Сърбия е задържан мъж заради заплахи, отправени към сръбския президент Александър Вучич, информират сръбските медии.

Поради заплаха, засягаща сигурността на президента на републиката, Д. М. от Сомбор е арестуван и му е постановено задържане под стража за 48 часа, се казва в съобщение на сръбското Министерство на вътрешните работи, цитирано от Танюг.

Вучич написа вчера в социалната мрежа Х, че е шокиран от опита за убийство на словашкия премиер Роберт Фицо и се моли за здравето на този голям приятел на Сърбия, допълва БТА.

Скоро след това, отбелязва сръбската държавна телевизия, под публикацията в Х са се появили заплашителни съобщения, че Вучич ще бъде следващата мишена.

Високопоставени представители на сръбското държавно ръководство осъдиха заплахите към Вучич в социалната мрежа, които са се появили след атентата срещу словашкия премиер, и призоваха компетентните органи да реагират бързо.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Служебният министър-председател Димитър Главчев

Главчев: България ще подпомогне Украйна с износ на ток и на оборудване за енергодружествата ѝ

България ще подпомогне Украйна с износ на ток и на оборудване за енергодружествата ѝ, заяви служебният премиер Димитър Главчев, който представлява страната ни на конференцията в Берлин. Български фирми могат да помогнат и за възстановяване на жилищния фонд и пътищата в страната. Още две села в Източна Украйна са паднали в руски ръце, заявиха днес..

публикувано на 11.06.24 в 18:53
Хънтър Байдън напуска федералния съд  в Уилмингтън, Делауеър, 11 юни 2024 г.

Хънтър Байдън беше признат за виновен по 3 обвинения за незаконно притежание на огнестрелно оръжие

Синът на американския президент Джо Байдън - Хънтър Байдън, беше признат за виновен от съдебни заседатели в Уилмингтън, щата Делауер, по всички три обвинения срещу него за незаконно притежание на огнестрелно оръжие.  Според прокурорите п рез 2018 година Хънтър Байдън е прикрил от властите, че употребява наркотици, за да закупи револвер. Това е..

публикувано на 11.06.24 в 18:51

Кметът на Берковица: Преминаването на тирове през Петрохан не е добро решение

Кметът на община Берковица Радослав Найденов е категоричен, че пускането на тежкотоварни автомобили през Петрохан не е добро решение. Очаква се от понеделник тировете за София да минават през прохода.  На среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството кметове и превозвачи обсъдиха вариантите на обходни пътища във връзка с..

публикувано на 11.06.24 в 18:47
Румяна Угърчинска

Румяна Угърчинска: Макрон нямаше друг избор, защото не може да игнорира резултатите от изборите

Макрон нямаше друг избор , защото не може да игнорира това, че е почти двойна разликата в резултатите на неговата партия и на партията на Льо Пен. Това каза пред БНР журналистката Румяна Угърчинска, която живее и работи във Франция, в коментар на решението на  Еманюел Макрон да разпусне Националното събрание на Франция и да насрочи..

публикувано на 11.06.24 в 18:39
Лидерът на

Нов политически трус във Франция, партия "Републиканците" е пред разделение

Лидерът на френската консервативна партия "Републиканците" Ерик Сиоти се обяви за предизборен съюз с крайнодесния "Национален сбор", който спечели най-много гласове в изборите за Европарламент преди дни. Франция пое към предсрочни парламентарни избори, Жордан Бардела е кандидат за премиер Румяна Угърчинска: Макрон нямаше друг избор, защото не..

публикувано на 11.06.24 в 18:24

Посредниците нямат потвърждение, че Израел и "Хамас" са се съгласили с плана за примирие

Катарските и египетските посредници не са получили официални отговори от Израел или "Хамас" за подкрепеното от ООН предложение за прекратяване на огъня в Ивицата Газа, съобщи "Ройтерс". "Хамас" е дала съгласие за плана за примирие Преговорите между посредниците, Израел и радикалната палестинска групировка, в координация със САЩ, продължават,..

публикувано на 11.06.24 в 18:09

Илхан Андай: Борисов да мисли за правителство не през призмата на следващите президентски избори

Бойко Борисов трябва да мисли за правителство, но не през призмата на следващите президентски избори, за които той има мечти, а заради самото му оцеляване като лидер, както и на партията ГЕРБ. Това каза пред БНР журналистът Илхан Андай и коментира: "С тези 530 000 гласа той е като спънал се бегач на дълги разстояния, който на метри след финала се..

публикувано на 11.06.24 в 18:03