Резултати : nach Autor Joan Kolev

Artistja Allbena Pavllova: I gëzohemi përkrahjes së publikut me gjithë situatën e vështirë

Një nga masat e ndërmarra për kufizimin e rasteve të reja të infektimit me koronavirusin ishte heqja e të gjitha veprimtarive në të cilat mblidhen shumë njerëz. Përveç formacioneve muzikore dhe muzikantë të veçantë, këtë masë e respektojnë edhe..

18.03.20 12:48 |

Një adhuruese e sporteve ekstreme krijoi një longbord për fëmijët me aftësi të kufizuara

Mjedisi i paarritshëm urban është një nga problemet bazë të njerëzve me probleme motorike në Bullgari. Ky pikërisht është dhe shkaku që të mos i takojmë shpesh nëpër qytetet në të cilat jetojmë. Trotuaret e pasheshuara, pellgjet me ujë, llumi dhe balta..

18.03.20 11:13 |

Vetëm 20% nga bullgarët janë të lumtur

Çdo një prej nesh gjen nga diçka në ditët e veta të përditshme që e bën të lumtur dhe pavarësisht dhe për pak e detyron të buzëqeshë. Përgjigjet më të sinqerta për këtë se çfarë është lumturia, marrim nga fëmijët. Ata mundin të jenë të lumtur dhe pa pasur..

29.02.20 11:40 |

Nur 20% der Bulgaren sind glücklich

Einer Untersuchung zum Bruttonationalglück in Bulgarien ergab, dass nur 20% der Bulgaren sich für glückliche Menschen halten. Unglücklich sollen 31% sein, die meisten davon (57%) Roma. Im Vergleich zu der Untersuchung von 2018 sind es aber..

28.02.20 16:20 |

Coronavirus – zwischen Angst und Unterschätzung

Der Coronavirus, der aus China kommend sich nun auch in Europa ausbreitet, verursacht unter Bürgern und Geschäftsleuten Bulgariens Ängste. Obwohl bisher in Bulgarien noch keiner daran erkrankt ist, greifen viele zu Vorbeugemaßnahmen, um nicht..

26.02.20 15:07 |
Kryetari i Asociacionit të Pronarëve të Farmacive në vendin tonë Nikollaj Kostov

A kemi frikë nga koronavirusi apo e nënvleftësojmë rrezikun

Epidemia e koronavirusit i cili u zbulua në Kinë, por u përhapë edhe në Evropë, shqetëson shtetasit dhe biznesin në Bullgari . Megjithëqë tani për tani nuk ka raste të vërtetuara për bullgarë të ngjitur me virusin tek ne, njerëzit ndërmarrin hapa..

26.02.20 13:58 |

Amanetet e Levskit janë Bibla jonë kombëtare

“Historia jonë nuk t’ia bashkëngjitë meritat e mia ndokujt tjetri “, thotë Apostulli i lirisë bullgare Vasill Levski. Sot, 147 vjet pas vdekjes së tij heroike, këto fjalë janë po kaq të vërteta, kurse imazhi dhe veprimtaria e Apostullit, zënë një vend të..

18.02.20 16:17 |

Die Tourismusindustrie braucht nachhaltige Standards und Produkte, die attraktiv für die Touristen sind

Die Ferienorte am Schwarzen Meer und in den bulgarischen Gebirgen sind für Touristen aus den benachbarten Ländern und den EU-Mitgliedsstaaten beliebt. Um diese Tendenz fortzusetzen, sind Veränderungen bei den angebotenen Produkten und..

18.02.20 16:13 |

Vermächtnis von Lewski – Bibel der Nation

„Die Geschichte wird meinen Verdienst keinem anderen zusprechen“, sagte einst der bulgarische Nationalheld Wassil Lewski. Am heutigen Tag, 147 Jahre nach seiner Hinrichtung, sind diese Worte nach wie vor gültig. Sein Werk nimmt einen gebührenden..

18.02.20 15:09 |

Turizmi ka nevojë për standarde të qëndrueshme dhe produkte tërheqëse

Vendpushimet detare dhe malore në Bullgari janë destinacione të preferuara për turistët si nga shtetet  ballkanike fqinje, ashtu dhe nga vendet-anëtare të Bashkimit Evropian. Por që të mund të ruhet kjo tendencë tek ne janë të domosdoshme..

18.02.20 14:52 |