Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Мини Арт фест 2018 дава пространства за дебюти и представяне на добри проекти

| обновено на 12.02.18 в 16:32
Снимка: Гео КалевВсеки, който желае да сподели идеите си за изкуство, може да се запише за участие в Мини Арт фест 2018. Подробна информация можете да намерите във Фейсбук на страницата на фестивала. Мини Арт Фест е фестивал за съвременно цирково изкуство, чиято философия е да превръща обикновените места и ситуации в необикновени. Фестивалът се провежда всяка година като показва и представя международни циркови артисти, дава пространство за дебюти и представяне на добри проекти.

Мини Арт Фондация има удоволствието да ви покани да участвате в

Мини Арт Фест 8 от 1 до 8 юни 2018 г. в София.

МАФ е градски фестивал, чиято философия е да превръща обикновените места и ситуации в необикновени. Фестивалът се провежда всяка година като показва и представя международни циркови артисти, обръща внимание на гранични форми в изкуството, дава пространство за дебюти и представяне на добри проекти.

Фестивалът ще се проведе от 01 до 08 юни 2018 г. на открити сцени в центъра на София и извън него. МАФ 8 ще достигне до периферията на града, до младежи живеещи в социални центрове и до маргинални групи хора. Поканата е отворена за циркови артисти и спектакли, артисти и организации които споделят социалната насоченост на фестивала. Всички те могат да изпращат своите предложения сайта на фестивала: http://miniartfest.com/open-call/

Краен срок  8 март 2018 г.

Фестивалът поема разходите по транспорт, настаняване и храна на селектираните артисти. Дава възможност за представления и акции „на шапка“, като достъпът на публиката е свободен.

Мини Арт Фест връчва наградата „Златна мравка” за най-добър цирков пърформанс.

Скулптурата Златна мравка е създадена по дизайн на Чудомир Драгнев (Looneytools).

Очакваме ви!

Нашият слоган е: CIRCUS is POWER!

МАФ е част от календара на културните събития за 2018 г. на Столична Община.

“Социален Цирк” е проект на Мини Арт Фондация в партньорство с програма „Европа” на СО, Френския институт, район Надежда и сдружение „Деца и Юноши”,

Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Алекс Тоткова

Екстремните спортове 11 - 18 юли 2021

Най-добрата българска катерачка -  16-годишната Алекс Тоткова, участва в четвъртата си Световна купа във възрастовата група на жените . Състезанието се провежда в събота и неделя в Бриансон, Франция, а до момента Алекс показа завиден напредък - 18 място в първата купа, шесто - във втората, и  трето място в началото на седмицата, в Шамони . Така..

публикувано на 18.07.21 в 15:33

18.07.21 Законите на Мърфи

Рубриката "Законите на Мърфи" от 18 юли 2021 година.

публикувано на 18.07.21 в 08:30

Спомените на габровския депутат Андрей Андреев за 7-ото ВНС, приело Конституцията

На 12-и юли се навършиха 30 години от приемането на новата Конституция на България от 7-ото Велико народно събрание. В предаването "Хоризонт за вас" юристът Андрей Андреев от Габрово, депутат във ВНС, разказа спомени от бурните времена след 1989-а година и работата на депутатите в парламента, изработил основния закон на страната: "Имаше сблъсъци на..

публикувано на 16.07.21 в 15:29

Възрастните хора и децата трябва да се пазят най-много от горещините

"Възрастните хора и децата трябва да се пазят най-много от горещините. Тези, които имат сърдечни заболявания, също. Дехидратацията може да доведе до сгъстяване на кръвта и до образуване на тромби". Това съветва д-р Борислав Ацев, заместник-директор на болница "Св. Екатерина" в София.  Лекарят подчерта, че в горещите дни не се препоръчва прием на..

публикувано на 16.07.21 в 15:20
Петко Петков

Абсурдите, на които попадна един собственик на овощна градина от Плевен

Над 40 години плевенчанинът Петко Петков работи като машинен инженер. След това решава да превърне  близо 30 декара своя земя в овощна градина. Петков потърси БНР, за да отправи апел към новите депутати с надежда да мислят за България Репортаж на Латинка Светозарова  в предаването "Хоризонт за вас" можете да чуете от звуковия файл...

публикувано на 16.07.21 в 14:40

Площад "20-и юли" в Карлово - гражданите срещу багерите

Има ли посегателство върху културно наследство на площад „20-и юли“ в Карлово в процеса на реконструкция и рехабилитация и защо е гражданското вълнение срещу проекта? Реконструкцията и рехабилитацията на централния площад на град Карлово предизвика гражданско вълнение в града срещу проекта. Оказва се, че не всички граждани са съгласни с това..

публикувано на 15.07.21 в 15:23
Алекс Тоткова (вдясно)

Исторически успех за България в спортното катерене

Има спортове, в които златото е задължително за България - дисциплини с традиции, развити школи и поколения състезатели, които с дългогодишен труд за наложили името на страната ни като победител. В един от най-модерните напоследък спортове в света обаче - спортното катерене, нашите състезатели едва сега набират скорост , макар основите за това да..

публикувано на 14.07.21 в 09:21