Какво прави българите щастливи?

Какво означава да си щастлив? Някой може да каже, че е щастлив, защото живее уединено в малка къща високо в планината, заобиколен единствено от хармонията на природата. Други обаче се чувстват щастливи само сред шума на големия град и общуването с много..

публикувано на 20.09.10 в 09:11
Доброто партньорство между Българския червен кръст и бизнеса подкрепя полезни за обществото инициативи.

Благотворителна кампания на БЧК за деца в неравностойно положение

Хуманитарните акции на Българския червен кръст, подпомогнати финансово от корпоративния сектор, са модел за сътрудничество в полза на обществото. Чрез тях се набират средства за благородни каузи и благотворителни инициативи. Все повече фирми и финансови..

публикувано на 20.09.10 в 08:24

Участието на България в 65-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН

В Ню Йорк в понеделник се открива 65-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН. В рамките й са насрочени редица многостранни форуми, на които да се дебатират теми от общо значение за цялата международна общност. Без съмнение най-важният от тях е посветен..

публикувано на 17.09.10 в 11:58

“Зелени Балкани” спасява и връща в природата редки птици

Наскоро Спасителният център за диви животни към Зелени Балкани в град Стара Загора, пусна на свобода девет излекувани ранени птици.  Грабливите птици, сред които соколи от вида керкенез (Falco tinunculus) и обикновен ястреб мишелов (Buteo buteo) бяха..

публикувано на 17.09.10 в 10:35
По инициатива на Светия Синод на БПЦ на 24 септември в София ще се проведе Национално литийно шествие „Образование за духа и доброто бъдеще на нашите деца”.

Инициатива на Светия Синод за въвеждане на вероучение в училище

На 24 септември по улиците на София ще премине Национално литийно шествие под наслов „Образование за духа и доброто бъдеще на нашите деца”. То се организира по инициатива на Светия Синод на Българската Православна Църква /БПЦ/ и се очаква да привлече..

публикувано на 17.09.10 в 08:54
Българските земеделци получават едва 40 на сто от размера на селскостопанските субсидии, които се отпускат на по-старите страни-членки на ЕС.

Българските земеделци настояват за равни субсидии в ЕС

Инициативен комитет, с представители на браншови земеделски организации в България, инициира подписка за провеждане на национален референдум с въпроса „Да поиска ли българското правителство предоговаряне на земеделските субсидии в Европейския съюз”. Идеята е..

публикувано на 16.09.10 в 10:48

Българските студенти в чужбина

Доброто образование дава стабилни шансове за житейска реализация. Затова младите българи се ориентират към най-доброто и най-новото, което висшето образование може да им даде у нас и в чужбина. Много от тях търсят възможност за обучение в престижни световни..

публикувано на 16.09.10 в 09:57
Седемдесет на сто от всички характерни за България птици се срещат на тази сравнително малка площ.

Резерватът Атанасовско езеро край Бургас – на 30 години

Дългото 9 километра, свръхсолено – Атанасовско езеро е само на 9 километра от град Бургас. Най-голямото богатство на езерото са птиците. Седемдесет на сто от всички характерни за България видове се срещат на тази сравнително малка площ. Дванадесет от тези..

публикувано на 15.09.10 в 10:55
Първокласниците посрещат с най-голямо вълнение първия учебен ден.

Старт на новата учебна година в условия на реформа

Около 60 000 първокласници прекрачиха днес за първи път училищния праг. По традиция новата учебна година се открива на 15 септември в 9 ч. сутринта в училищата в цялата страна. Това става под звуците на националния химн и с издигане на националния флаг...

публикувано на 15.09.10 в 09:06
Eдна от антените в предавателния център Пъдарско, до Пловдив

DX MIX № 791

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Bulgarska/Lichnosti/audio06_bul_21_07_10.mp3 В днешното издание на DX MIX: -четвърта част от лятното разписание на станции, работещи чрез Media Broadcast Германия : Днес продължавам с четвърта, последна част от..

публикувано на 15.09.10 в 08:29