За пети път “Опера на върховете” в Белоградчик

В летния театър на Белоградчик, разположен в подножието на скали и с естествена акустика, от 21 до 23 август ще се проведе петият фестивал “Опера на върховете”. Заради епидемичната обстановка фестивалната програма включва по-малко прояви. Откриващият..

публикувано на 19.08.20 в 11:48

Още един музикален празник – започва джаз фестивалът „Варненско лято”

Създаден през 1992 г., джаз фестивалът „Варненско лято“ отдавна е символ на безкомпромисен професионализъм по отношение на подбора на артисти в програмата. От 2000 г. насам той се провежда на откритата сцена, разположена в „Английския двор“ на..

публикувано на 18.08.20 в 11:56

Звездата на Метрополитън Диана Дамрау преди първия си концерт в България

Диана Дамрау – една от най-забележителните оперни певици на нашето време, ще открие новия сезон на Софийската филхармония в началото на септември. В него звездата на Метрополитън ще си партнира с френския бас Никола Тесте, неин съпруг. Диригент е..

обновено на 11.08.20 в 18:11

Александрина Пендачанска в „Макбет“ – за пръв път на българска сцена

На 10 и 12 август предстоят два спектакъла на „Макбет“ ‒ продукция на Варненската опера, съвместно с Международния фестивал „Варненско лято“. Произведението е сред шедьоврите на Джузепе Верди. Вдъхновен от едноименната трагедия на Шекспир, той сам..

публикувано на 09.08.20 в 10:15

С Мamma Mia! завършва „Музи на водата“

Откритата сцена „Музи на водата“ представя   мюзикъла Мamma Mia! на 2 август. С този спектакъл завършва мини-фестивалът край езерото в Панчарево, част от единадесетото издание на „Опера в парка“  във Военната академия „Г. С. Раковски“ на..

публикувано на 02.08.20 в 08:00

„Paradise with you“ - дебют за A.L.E.K.S. на песенния конкурс на БНР

Сред 13-те песни, финалисти в 51-то издание на радиоконкурса за нова българска поп и рок песен „Пролет 2020”, се отличи „Paradise with you“, която тази година получи наградата за дебют. Неин автор и изпълнител е Александър Георгиев A.L.E.K.S...

публикувано на 28.07.20 в 09:58

Борисовата градина отново събира публиката на лятната си естрада

В неделя - 26 юли, Софийският духов оркестър, под диригенството на Васил Делиев ще зарадва меломаните на лятната сцена в Борисовата градина. В програмата са включени произведения от Жорж Бизе, Имре Калман, Юлиус Фучик, Арам Хачатурян, Лирой Андерсън,..

публикувано на 26.07.20 в 03:00

Клип на DJ Фабрицио Паризи блесна с красотите на България

Красотата на българското южно Черноморие е събрана в новото видео на италианския диджей Фабрицио Паризи. Клипът е към песента South Legend, вдъхновена от българския фолклор, която вече звучи по радиостанциите в България, Гърция, Турция, Мароко, Египет..

публикувано на 24.07.20 в 18:20

Магда Пушкарова - чародейката на Странджа планина

„Когато ти е най-мъчно, помисли си за някое песне“ – тази майчина заръка се оказва съдба за именитата ни певица. Родена е преди 100 години, през април 1920 г. в Малко Търново. Детството ѝ преминава през „пеещата школа“ на семейството и родствениците,..

публикувано на 24.07.20 в 07:05

Васил Петров и Symphony Way в лятна концертна поредица

„Впечатляваща като фойерверк след тишината“ - така нарича новата си програма джаз певецът Васил Петров. Ще я представи на национално турне, което започва с концерт в Пловдив, на 21 юли. Следват срещи с публиката в Бургас, Петрич, Варна, Балчик и др.Наред..

публикувано на 19.07.20 в 04:00