Слушайте!

"Крила"- та на цигуларката Бояна Зарева и певицата Силсила Махбуб

"Крила" е името на новата песен на цигуларката Бояна Зарева и певицата Силсила Махбуб от Афганистан.  Музиката и текстът са на Бояна, а адаптираният превод на фарси (персийски език) и интродукцията в началото на песента са дело на Силсила. Двете се..

публикувано на 15.01.24 в 10:15

"Никога повече" – така звучи меланхолията на едно слънчево момиче

Едно наистина слънчево момиче, родено в Бургас и живеещо на брега на морето – Станислава Христова – от години прави музика под псевдонима Sunheart . След известна пауза, характерна за всеки независим артист, тя има нова песен – "Никога повече"...

публикувано на 11.01.24 в 10:15

"Къде избяга обичта" среща за първи път певицата Маргарита Хранова и актрисата Стефания Колева

Проектът "Пеещи артисти", в който популярни лица от артистичния свят в България изпълняват   песни, написани специално за тях, се разширява с още едно заглавие.  34-тата песен от проекта е "Къде избяга обичта" и е представена от две..

публикувано на 10.01.24 в 10:15

"Сивото страшно" на Боил Каранейчев, в което има и лъч светлина

2023-а беше повече от успешна година за младия Боил Каранейчев – започна с награда на класацията БНР ТОП 20 в категорията "Изгряваща звезда" за дебютната му солова песен "Free", продължи с излизането на втори сингъл "Delphinium" и завърши с публичното..

публикувано на 09.01.24 в 10:15

С "Единствена" Наско от Б.Т.Р се включва в проекта "Пеещи артисти"

Един от най-добрите български рок гласове - Атанас Пенев, повече известен като Наско от Б.Т.Р. - влиза през широко отворената врата в проекта "Пеещи артисти" с две песни. Заглавието на първата е "Единствена", а втората ще бъде представена през месец май...

публикувано на 04.01.24 в 10:15

Българи на Острова поднесоха приятна изненада на етно певицата DIA

Нестандартен подарък получи талантливата ни етно певица DIA. Оказва се, че нейните хитове се слушат в над 20 държави, а като доказателство при очарователната изпълнителка пристигна и уникално видео. Създателката на песента "Самовила" бе изненадана от..

публикувано на 31.12.23 в 07:30

Как звучи удоволствието от живота - чуйте в новата песен на GREESH

Музиката в самостоятелния проект на Гриша Георгиев – GREESH е ярка, много различна от медийната интонационна среда в България, и… звучна. Точно това е заглавието на четвъртият му сингъл - "Звук". Звукът на удоволствието от живота и перфектното състояние..

публикувано на 28.12.23 в 10:15

Софийската филхармония и Музикалният театър радват публиката си с новогодишни концерти

Празнична програма по случай настъпващата Нова година ще поднесат тази вечер на своите почитатели Софийската филхармония и Музикалният театър “Стефан Македонски”. В зала “България” под палката на австрийския диригент Саша Гьотцел Софийската..

публикувано на 28.12.23 в 06:00

"Зимна песничка"

И тази година певците от един от съставите на БНР – Детския радиохор с главен диригент Венеция Караманова са подготвили Традиционен коледен концерт. На 21 декември от 19 ч. в Зала 3 на НДК ще прозвучат любими и най-скъпи песни от цял свят, които ще..

публикувано на 19.12.23 в 10:15
Борис Илиев

"Слънце ти, аз луна"

Почти година след успеха на предишния си сингъл "Да не те обичам", Борис Илиев реализира "Слънце ти, аз луна" по музика и текст на Вида Пиронкова. Певецът е потърсил контакт с нея, защото му липсва тази музика, която се пишеше навремето в България от..

публикувано на 18.12.23 в 10:15