Слушайте!

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова: Оставка на правителството и избори 2 в 1

БСП поиска оставката на правителството и се обяви за едновременно провеждане на избори за български и за европейски парламент. Според лидера на партията Корнелия Нинова оценката за работата на кабинета през деветте месеца управление е липса на..

публикувано на 25.02.24 в 16:36
Мария Габриел

България е готова да домакинства среща на върха в рамките на процеса “Акаба“

Страната ни е готова да бъде домакин на среща на върха в рамките на процеса “Акаба“, съобщи на брифинг в Аман вицепремиерът и външен министър Мария Габриел след среща с йорданския си колега Айман ас Сафади. Процесът “Акаба“ е иницииран през 2015..

публикувано на 25.02.24 в 16:19
Мария Габриел

Мария Габриел ще се срещне в Йордания с крал Абдулла II

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел е на официално посещение в Йордания и днес ще бъде приета на аудиенция от крал Абдулла II. Визитата на Мария Габриел в Хашемитското кралство е по покана на вицепремиера и министър на външните работи на..

публикувано на 25.02.24 в 06:00

Ахмед Доган се обяви против предсрочни избори

Предсрочни парламентарни избори 2 в 1 могат да дестабилизарат страната и да предизвикат наказателен вот с непредвидими последици . Това послание до делегатите на Националната конференция на ДПС изпрати почетният председател на партията Ахмед Доган...

публикувано на 24.02.24 в 14:21
Бойко Борисов

Нашият следващ отговор е да има 50 на 50 и в министерствата

“ Щом казват да има 50 на 50 в регулаторите, нашият следващ отговор е да има 50 на 50 и в министерствата .” Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на “некоалиционния” си партньор ПП-ДБ относно предложения меморандум с управленски цели за..

публикувано на 24.02.24 в 13:35
Румен Радев

Румен Радев призова за автономно европейско решение за Украйна

Президентът Румен Радев заяви пред журналисти, че всички европейски държави трябва да намерят автономно решение за войната в Украйна – “ да търсим диалога, да търсим всички механизми, с които да се прекратят незабавно военните действия и да се седне на..

публикувано на 24.02.24 в 11:05

Един ден ще има правосъдие за военните престъпления срещу украинския народ

“ Русия не може да спечели тази война и един ден ще има правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ ”, заявява премиерът Николай Денков в обръщение по повод две години от началото на войната в Украйна. Той изтъква, че България..

публикувано на 24.02.24 в 10:12
Тодор Тагарев

България ще помага на Украйна колкото е необходимо, за да победи

С премиерата на документалния филм “Писма от войната. Писмо 1 – Пулсът на Украйна“ на сценариста и режисьор Тетяна Станева и фотоизложбата “Война vs. Живот“ на фотографа Олександър Барон в Централния военен клуб в София снощи беше отбелязана втората..

публикувано на 24.02.24 в 08:59

ДПС избира председател

На Национална конференция днес, 24 февруари, Движението за права и свободи избира новия си лидер. Според политически анализатори, с кандидатурата си за лидерското място, Делян Пеевски се надява да направи легитимна властта си в партията и по този..

публикувано на 24.02.24 в 06:50

По съседски: Събития с балкански адрес

Полетя първият изцяло турски изтребител Турският изтребител от пето поколение KAAN осъществи успешно първия си полет, показа държавната телевизия ТRТ Haber. Първия полет на изтребителя бе планиран за края на 2023 г., но го отложиха поради..

публикувано на 23.02.24 в 11:55