Стефан Янев

Стефан Янев: Обстановката по границата е спокойна, бежанската вълна е неизбежна

“Има очакване за интензифициран натиск на българо-турската граница”, заяви служебният премиер Стефан Янев, който посети границата в района на Малко Търново. По думите му, обстановката в момента е спокойна. Вече е направена организация за посрещането на..

публикувано на 28.08.21 в 11:27

Румен Радев: Крайно време е партиите да осъзнаят своята отговорност

Президентът Румен Радев призова парламентарните партии да осъзнаят отговорността си и да помислят за последствията, ако не се споразумеят за съставянето на правителство. “ Системното бягане от отговорност ще доведе до това на следващите избори тези..

публикувано на 28.08.21 в 10:43

БСП взе третия проучвателен мандат

Президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на „БСП за България“. Той изтъкна няколко причини, за да избере левицата. „На първо място, БСП е партията, която изповядва ценностите свобода, солидарност,..

обновено на 27.08.21 в 17:43

Президентът връчва третия мандат за съставяне на правителство

Днес президентът Румен Радев връчва третия проучвателен мандат за съставяне на правителство на третата по численост парламентарна група в 46-ото Народно събрание - „БСП за България“. Снощи, след като стана ясно, че мандатът отива при  БСП ,..

публикувано на 27.08.21 в 06:15

Третият проучвателен мандат ще отиде при БСП

Утре, в петък, президентът Румен Радев ще връчи трети проучвателен мандат за съставяне на правителство. От президентската пресслужба съобщиха, че мандатът ще бъде връчен на третата по численост парламентарна група в 46-ото Народно събрание „БСП за..

публикувано на 26.08.21 в 15:14

ИТН трета политическа сила, расте одобрението на служебния кабинет

От първа политическа сила „Има такъв народ” вече заема трето място, показват данните в социологическо проучване на „Маркет линкс”, финансирано и осъществено заедно с бТВ. Разликите между „Демократична България”, ИТН и БСП са в рамките на..

публикувано на 26.08.21 в 14:04

Актуализацията на бюджета разглежда парламентът на първо четене

В днешния ден Народното събрание ще разгледа на първо четене Законопроектите за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2021 г., Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване и Закона за бюджета на..

публикувано на 26.08.21 в 07:10

Светлан Стоев: България твърдо подкрепя суверенитета на Украйна

Министърът на външните работи Светлан Стоев, който е на посещение в Киев, препотвърди подкрепата на България за суверенитета и териториалната цялост на Украйна в международно признатите й граници и изрази тревога от нарастващата милитаризация в Черноморския..

публикувано на 23.08.21 в 17:29

Външният министър Светлан Стоев представя България на Среща на върха в Киев

Министърът на външните работи Светлан Стоев заминава днес, 23 август, на тридневно посещение в Украйна. През първия ден от визитата си министър Стоев ще представя страната ни на Срещата на върха по Кримската платформа, в която ще участват над 40..

публикувано на 23.08.21 в 06:50

Румен Радев: Независимото финансиране на общините с държавни средства ще улесни инициативността

На среща с президента Румен Радев, представителите на местната власт в Тополовград призоваха за премахването на субективния фактор при разпределянето на държавните субсидии към общините , както и да бъдат отчитани техните специфични характеристики...

публикувано на 22.08.21 в 18:39