Слушайте!

Тодор Тагарев

НАТО няма да отстъпи нито един кв. см от територията срещу който и да било агресор

“ Европа трябва да повиши своя отбранителен потенциал, европейският стълб в НАТО трябва да бъде укрепен и засилен .” Тази позиция изрази пред БНР военният министър Тодор Тагарев, който е част от българската делегация на Мюнхенската конференция по..

публикувано на 18.02.24 в 13:24

Животът, на който се радваме, може да изчезне, както се е случвало много пъти в историята

“ Опасността е налице и трябва да отворим очите на всеки гражданин в Европа, че животът, на който се радваме, животът, който искаме да бъде безопасен, може да изчезне, както се е случвало много пъти в историята .” Това заяви премиерът Николай Денков на..

публикувано на 18.02.24 в 09:38

Николай Денков се срещна с представители на американския Конгрес

Премиерът Николай Денков обсъди с представители на американския Конгрес значението на стратегическия диалог между България и Съединените щати на среща в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността, съобщиха на фейсбук страницата си от..

публикувано на 17.02.24 в 14:38

“Възраждане” блокира инфраструктура заради забраната за референдум срещу еврото

Членове и симпатизанти на “Възраждане“ отново блокираха инфраструктура близо до границата – този път кръстовището до ГКПП “Силистра – Кълъраш“, както и подхода към пристанище Варна - Запад. Поводът за акцията им е решението на Конституционния съд,..

публикувано на 17.02.24 в 13:41
Ингрида Шимоните и Николай Денков

Източна Европа под заплаха, ако Путин не бъде спрян в Украйна

Ако Владимир Путин не бъде спрян в Украйна, всички държави в Източна Европа ще бъдат застрашени, заявиха българският премиер Николай Денков и литовският Ингрида Шимоните на среща в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността. Николай Денков..

публикувано на 17.02.24 в 09:47
Министър-председателят Николай Денков

Премиерът Николай Денков прави отчет за свършеното от правителството

На 15 февруари от 8:00 часа, по време на живо излъчване на страницата на Министерския съвет във Фейсбук, министър-председателят акад. Николай Денков ще отговаря на въпроси на граждани и медии, съобщи правителствената пресслужба.  Всеки месец от началото..

публикувано на 15.02.24 в 07:05
Снимка: Десислава Николова - Посолство на Франция в България

Френският посланик Жоел Мейер: "За Шенген чашата е на 2/3 пълна"

Срещаме се с посланика на Франция в елегантната необарокова сграда на френското посолство на улица "Оборище" в центъра на София. Дипломатическата кариера на Жоел Мейер , който е завършил гръцка литература в Националния институт по източни езици и..

публикувано на 12.02.24 в 11:15
Ким Джин-пьо и зам.-председателят на НС Росица Кирова

Първа визита на председател на корейския парламент в България

Председателят на Националното събрание на Република Корея Ким Джин-пьо е на официално посещение в страната ни. Това е първа визита на председател на корейския парламент и се осъществява по покана на председателя на Народното събрание Росен..

публикувано на 12.02.24 в 06:00
Румен Радев

Няма значение кои са министрите, тъй като решенията се вземат на друго място

Президентът Румен Радев ще проведе изискваните от Конституцията консултации и ще връчи мандат за съставяне на правителство на първата политическа сила ГЕРБ. Така той отговори на журналистически въпрос относно ротацията в правителството, която трябва да..

публикувано на 11.02.24 в 13:33

Мария Габриел отличи български дипломати в Египет за евакуацията на сънародници от ивицата Газа

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел награди служителите от посолството ни в Египет за положените усилия при евакуацията на българските граждани от ивицата Газа. Това стана на среща с българската общност в нашата..

публикувано на 11.02.24 в 09:06