Слушайте!

Обещаните БТР-и потеглят към Украйна

“ Операцията е в ход – Министерството на отбраната подпомага процеса по предоставяне на Украйна на БТР-ите на МВР .” С тази кратка публикация във фейсбук военният министър Тодор Тагарев информира, че бронираната транспортна техника, която страната ни..

публикувано на 03.02.24 в 09:11

Ротация ще има, но не на всяка цена, според Борисов и Денков

Ротация та ще се случи, но тя не е на всяка цена, заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод договорената с ПП-ДБ смяна на премиера с външния министър през март. По думите му, това ще стане с мандата на ГЕРБ-СДС. “Има подписано..

публикувано на 02.02.24 в 16:21

Посланичката на Албания Инид Мило връчи на президента акредитивните си писма

Новоназначеният посланик на Република Албания Инид Мило връчи акредитивните си писма на президента на Република България Румен Радев на 31 януари. На 13 декември миналата година Инид Мило връчи копия на акредитивните си писма на заместник-министъра..

публикувано на 01.02.24 в 17:56

България финансира проекти в страните от Западните Балкани и Източното партньорство

Правителството на България отпуска над 1 386 000 евро безвъзмездна помощ за финансиране на проекти в страни от Западните Балкани, Европа, Близкия Изток, Африка и Азия, съобщи правителствената пресслужба. Проектите са по Средносрочната програма за..

публикувано на 01.02.24 в 09:46

Николай Денков участва в дискусиите за създаването на Механизъм за Украйна в Брюксел

Премиерът Николай Денков ще участва днес, 1 февруари, в извънредно заседание на Европейския съвет в Брюксел. На него трябва да се преразгледа и подсили дългосрочният бюджет на ЕС за периода 2021 – 2027 г. заради войната на Русия срещу Украйна,..

публикувано на 01.02.24 в 07:40