Снимка: Прессекретариат Президентство

Президентът призова политиците към диалог

Президентът Румен Радев отправи послание към политическите сили да намерят обединяващи принципи и да направят компромис, за да могат да сформират правителство. В Тополовград, където се срещна с граждани и местната власт държавният глава изтъкна, че..

публикувано на 22.08.21 в 17:50
Румен Радев

Президентът Румен Радев връчва втори мандат за съставяне на кабинет

Днес съгласно конституционната процедура президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, излъчен от втората по численост парламентарна група в 46-ото Народно събрание – ГЕРБ-СДС. Според..

публикувано на 20.08.21 в 07:05

Ситуацията в Афганистан – български гледни точки

Ситуацията в Афганистан е сложна, а непосредствен спешен приоритет за България е евакуацията на гражданите ни от страната, заяви българският външен министър Светлан Стоев по време на извънредния Съвет „Външни работи“ на ЕС. На него бе потвърден..

публикувано на 19.08.21 в 13:40

Румен Радев: Залогът е за третия мандат за кабинет

Проведе се вторият кръг от консултациите на президента Румен Радев преди връчването на втория мандат за съставяне на правителство. На среща с представители на "Демократична България" президентът заяви, че след като вчера втората сила от..

обновено на 18.08.21 в 19:30

Стефан Янев: България желае да развива отношения с Русия

България желае да развива отношения с Руската федерация, базирани на равнопоставен политически диалог и конструктивно сътрудничество по всички въпроси от взаимен интерес. Това изтъкна премиерът Стефан Янев на среща с посланика на Руската федерация..

публикувано на 18.08.21 в 16:16

Консултациите преди връчване на втори мандат за правителство продължават

Продължават допълнителните консултации на президента Румен Радев с парламентарните групи в рамките на конституционната процедура за връчване на мандат за съставяне на правителство. Днес президентът ще разговаря с представители на парламентарните..

публикувано на 18.08.21 в 06:15
Бойко Рашков

Парламентът изслуша вътрешния министър за насилието на протестите от 2020 г.

“ Няма данни дали някой от четиримата полицаи, упражнили насилие над протестиращи на 10 юли м.г., е привлечен под наказателна отговорност или спрямо него е образувано наказателно производство . Затова пък срещу битите граждани има образувани досъдебни..

обновено на 17.08.21 в 16:19

Румен Радев: Необходим е редовен кабинет, който да се заеме с кризите

“ Политическата ситуация се изостря, кризите - също и това повишава още повече необходимостта да имаме редовен кабинет ”, заяви президентът Румен Радев в началото на втория цикъл от консултации с парламентарните сили за съставяне на правителство . Той..

обновено на 17.08.21 в 12:46

Румен Радев: Нужна е актуализация на бюджета, за да се справим със здравната и мигрантската криза

"Две кризи - здравната и мигрантската ще доминират дневния ред през есента", каза след съвета президентът Румен Радев. Той посочи, че служебното правителство е успяло да осигури средства в хазната за справяне с тях. За да стигнат тези средства до хората..

публикувано на 16.08.21 в 19:33

Консултативният съвет при президента - 5 часа без консенсус

Близо 5 часа продължи Консултативният съвет за национална сигурност при президента, теми на който бяха финансовите мерки за справяне с корона кризата и мерките срещу засиления миграционен натиск през границата ни с Турция заради събитията в Афганистан...

публикувано на 16.08.21 в 18:51