Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Благословена Коледа!”

Снимка: Архив
Благата вест за Раждането на Спасителя ни вдъхновява за нов живот. Тя ни влива нови сили с уверението, че не сме сами, че не сме забравени, изгонени или изоставени, а че Бог толкова ни обикна, че отдаде единствения си Син да стане като един от нас, да тръгне с човешки стъпки редом с нас, та всеки, който повярва в Него да не погине, да живее вечно. Колко красота и мир ни носи въплътилият се Господ и неговия рожден ден! Каква задушевност се чувства на Коледа в бита на българския православен народ! Присъствието на Рожденика в сърцата ни в тихата и свята нощ може да ни донесе истинското щастие, мир, радост, топлота и сигурност. „Благословена Коледа!” – пожелава на всички българи по света Негово Високопреосвещенство Йосиф, митрополит на САЩ, Канада и Австралия.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Ти си прелестна" – казва ни антично огледало

Витрина с малки оброчни огледала е част от експозиция, посветена на темата за женската красота в древността, представена в Археологическия музей в гр. Бургас. Изложбата е под надслов "Капризите през Античността. Погледни огледалото" и е по повод 8..

публикувано на 10.03.24 в 10:25

В Родопите звукът на гайдата е магия, за която разказва местен музей

Скулптурна композиция в родопското село Широка лъка прославя местните гайдари и певци, прочути във всички краища на родината, а и извън нея. Наречена е "Гайдарят", а наскоро в селото беше представен роман със същото заглавие. Отстоящото на няколко..

публикувано на 10.03.24 в 07:30

На Месни заговезни започва преходът към дългите Великденски пости

Винаги в неделя, осем седмици преди Великден, православните християни отбелязват Месни заговезни. По време на богослужението, Църквата припомня чрез текстовете в Светото писание картината на Страшния съд. Там са засегнати темите за греховността и..

публикувано на 10.03.24 в 05:10