Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България подготвя диверсификацията на газовите си доставки

Консорциумът за изграждането на Трансадриатическия газопровод (ТАП) и гръцко-българското дружество ICGB, отговарящо за планирането, строителството и финансирането на газовия интерконектор Гърция-България, подписаха споразумение, което полага основите за свързването на двата проекта. Това ще позволи пренасянето на газ от Азербайджан до България, която зависи почти изцяло от руските газови доставки, предаде EurAktiv. Двете страни ще работят заедно по изграждането на връзка в близост до Комотини, Северна Гърция, което ще позволи на азербайджанските газови доставки да достигат до българската газопреносна мрежа и до южноевропейския регион. 10/МС

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Новите случаи на Covid-19 в България са 81

За последното денонощие, 81 от взетите 16 184 проби за Covid-19 са положителни, което е 0,5% от направените тестове. В момента активните случаи на Covid-19 в страната са 8618. В болнични заведения са настанени 1313 души, а 155 болни са на интензивно..

публикувано на 03.07.21 в 09:34

Обявен е жълт код за гръмотевични бури

Днес над Западна България ще e предимно слънчево, а в Централна и Източна ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, на повече места около и след обяд. Над Черноморието и в планините се очакват краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен..

публикувано на 27.06.21 в 12:05

Отново се очертават високи температури

Днес ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и за кратко ще се усили до умерен. Максималните температури ще са между 33° и 38°. Над Черноморието преди обяд ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива..

публикувано на 26.06.21 в 10:15