Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава разчистването на пътя Асеновград - Смолян

| обновено на 16.03.15 в 15:19
Снимка: БГНЕС

Продължава разчистването на тоновете скали, срутили се на пътя Асеновград - Смолян, в района на Юговското ханче. Пътят остава затворен днес и утре. Осигурено е трасе за преминаване на линейки, пожарни и полицейски коли при нужда.

Още след Асеновград полицейски екип пренасочва автомобилите през обходните маршрути за Смолян - през Кричим и Девин или през Кърджали. По трасето се движат предимно камиони, които втори ден извозват скалните отломки.

По обед на мястото пристигна специализирана машина с хидравличен чук. Това е по-бързият вариант да се разбият огромните скални късове, обясни Димитър Бришимов от пловдивската пожарна:

Фадромите и малкият багер бяха дотук, защото опряхме в големите късове. Има опасност, ако продължат работа, те да се изсипят върху тях.

След това ще се включат и алпинисти, които вече са в района и имат готовност. Преди разрешаването на движението ще се прави подробен оглед за безопасността.

Проблеми имат не само хората, които не могат да се придвижат до работните си места. Няколко са децата от Нареченски бани, които учат в Асеновград и няма да посещават училище до разчистването на скалите. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!