Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София от птичи полет с дрона на Ясен Джабиров

БНР Новини
Снимка: maxmediabg.com

Когато човек гледа снимките и клиповете на Ясен Джабиров си дава сметка, че колкото и добре да познаваш нещо, гледайки го отвисоко, откриваш нови и нови неща. Сгради, паркове, улици, местности и пътни артерии, всички те добиват неподозиран облик след като бъдат заснети от дрона на Ясен Джабиров.

Ясен Джабиров е завършил анимация. Как започва да снима с дронове?

Още преди дроновете да се появят като технология се занимавах с фотография и операторство и се забавлявах да управлявам дистанционно макети на хеликоптери. Когато се появиха дроновете, събрах двете дейности в едно. Това стана преди около пет години.

Бих искал да обиколя много места, да ги снимам по различни начини и после да ги представя в клипчета, споделя Ясен. Върху какво работи в момента?

Вече съм изготвил няколко проекта, които станаха популярни за София и показват красотата на града. Наистина е така, София от птичи полет изглежда много по-красива.


Един от последните проекти, който разработва Ясен, представя софийски храмове, заснети отвисоко:

СнимкаХрамовете са по-различни, защото имат по-органична форма и обикновено са кръгли. Привлякоха вниманието ми с красотата си, тъй като това са сградите, на които е отделено най-много внимание от архитекти и строители. Затова реших, че ще е хубаво да ги събера в един проект.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ангел Кунчев

Намираме се в началото на национална епидемия от коклюш

Близо 400 случаи на коклюш са регистрирани, намираме се в началото на национална епидемия, заяви пред Нова тв главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Той добави, че само в понеделник и вторник са установени нови 70 болни.  Ангел..

публикувано на 25.04.24 в 11:07

Жълт код за опасни валежи в 11 области на страната и София

В четвъртък , 25 април, през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще вали и прегърми над цяла България. Има условия за градушки. Минималните температури ще са между 7 и 12°, в София 7°. Максималните температури ще са от 10-13° на запад, до..

публикувано на 24.04.24 в 19:14

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00