Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Суингираща Коледа с Васил Петров

БНР Новини
На 15 декември е поредният концерт от коледната празнична програма на „българския Франк Синатра“ - Васил Петров. В него участва и „София Симфоникс“ - хор и оркестър, под диригентската палка на маестра баронеса Любка Биаджони. Събитието е в Зала 3 на НДК, като част част от Новогодишния фестивал. Преди броени дни изпълнителите се завърнаха от Германия, където представиха същата програма от коледна класическа музика.








Другият коледен проект на Васил Петров със заглавие Swing Christmas е концерт-спектакъл, съчетаващ  класически балет, коледна  музика с нови аранжименти в суинг, джаз, блус, валс, обгърната от красиви снежни картини и мултимедийни ефекти, в компанията на Станислав Арабаджиев (пиано), Димитър Сираков (контрабас) и Никола Горялов (ударни). Ето какво разказва Васил Петров за снежните вечери, изпълнени с красива музика, която ще подари на публиката:




Не за пръв път работим заедно с Любка. Преди известно време сме имали големи проекти пак в Германия, в Кулмбах, на големи сцени в България - на Античния театър в Пловдив, в зала България и др. На сцената в НДК ще има около деветдесет души. Има грандиозен звук и коледна атмосфера, която съпътства  професионалното присъствие на всички участници. Репертоарът съдържа коледна класика от Хендел, Менделсон, Шуберт, както и американска коледна музика.


Балет „Вайа Денс Студио“
Другият проект, който носи заглавието Swing Christmas, е с камерна формация „Станислав Арабаджиев-трио“ и балет „Вайа Денс Студио“. Ще го представим в едно мини турне във Варна, Русе, Кюстендил и Пловдив от 19 декември до25-и, Рождество Христово. Имаме и нова коледна песен - „Де е Витлеем“, по моя музика и стихове на архимандрит Серафим, аранжимент на Румен Бояджиев-син, с участието на детска вокална група „Мики Маус“. Заснехме и видеоклип, който вече се презентира.


Снимки: личен архив



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мадлен Томова е българската надежда за награда от "Санремо джуниър"-2024

Български деца неведнъж са представяли достойно страната ни в престижни международни конкурси за песен. Достатъчно е да си припомним второто място, което извоюва малката на Крисия, заедно с талантливите ни пианисти Хасан и Ибрахим в детското..

публикувано на 15.04.24 в 11:05

"Бягаме"

Последната година беше повече от успешна за Миро – сред реализираните проекти се нареждат разпродаденото турне на певеца, както и неговият албум с хитове, озаглавен "46". На 17 април е подготвил ново предизвикателство – голям концерт в зала..

публикувано на 15.04.24 в 10:15

"Безкрайно"

След дълга творческа пауза, в която ѝ се случиха най-хубави неща – в рамките на четири години два пъти стана майка и написа и защити докторска дисертация в сферата на социалната психология, – Йоанна Драгнева се завърна с нова песен – "Безкрайно".Тя..

публикувано на 14.04.24 в 10:10