Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Веселите музиканти” – джаз приказка за деца и възрастни в зала „България”

Снимка: sofiaphilharmonie.bg

Софийската филхармония организира концерт по повод 45 години от премиерата на мюзикъла „Веселите градски музиканти” от Александър Владигеров.

Първото представяне е в столичния „Младежки театър” през 1971 г. Мюзикълът бързо става популярен, при това не само сред детската аудитория, за която е предназначен. Остроумните музикални шеги, хумористичните текстове, веселите мелодии и наистина невероятното майсторство на композитора превръщат творбата в истински хит в продължение на години. През 2013 г. филхармония „Пионер” с диригент Любомир Денев-син осъществи две концертни изпълнения, заедно с певци, които още бяха студенти в Националната музикална академия „Панчо Владигеров”. Предстои да видим и чуем джаз приказката за деца и възрастни отново, този път на 16 януари, в зала „България”. Концертът е с участието на синовете на композитора – Константин (пиано) и Александър (тромпет и флюгелхорн). Известни и много търсени музиканти, те са в компанията на не по-малко популярните Стоян Янкулов – ударни, Недялко Недялков – кавал, Димитър Карамфилов – контрабас. В ролята на Маестро Магаре е забележителният актьор Рашко Младенов, Маестро Куче ще играе Борислав Веженов, Маестра Котка – Прея, Маестро Петел – Денко Проданов. Оркестъра на града, представен от Софийска филхармония, ще дирижира Любомир Денев-син.

Концертът на 16 януари е част от благотворителните кампании в помощ на хората от с. Хитрино. Билетите са на по-ниски цени (6 лева). Организаторите и изпълнителите призовават публиката да дари разликата до нормалната стойност (или повече). Средствата ще бъдат събирани на определено място във фоайето на зала „България“, а след това – предадени на Червения кръст.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Когато те срещнах" – китаристът Мирослав Иванов със солова песен

Мирослав Иванов е китарист, аранжор и автор на музика, който присъства в повечето от най-интересните съвременни български музикални групи и проекти. Негови авторски проекти са групите Сафо, Saint Electrics, МетаФормоза  и Пеперуда. Възлов член е на..

публикувано на 15.06.24 в 10:05

"Освободен" – лятно настроение с Innerglow

Триото Innerglow се нареди сред финалистите в тазгодишното 55-то издание на конкурса "Пролет" на БНР с песента си "Освободен". Идеята за нея възниква по-рано и давайки си сметка, че звучи свежо и танцувално, Тодор Ковачев, Петър Желев и Матей..

публикувано на 14.06.24 в 10:15

"През 100 земи" – Вяра Панталеева ни води на пътешествие към нас самите

Вяра Панталеева посрещна пролетта и влиза в лятото с нова песен. "През 100 земи" е подобен на сън приказен разказ за личностното пътешествие, в което рано или късно всеки от нас се отправя. Мистиката в музикален аспект е загатната с лек ориенталски..

публикувано на 13.06.24 в 10:15