Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София отново влиза в ритъма на A to JaZZ

Снимка: atojazz.bg

За седма поредна година фестивалът A to JaZZ ще представи интересна програма, в която са включени някои от най-големите световни джаз музиканти, както и елитни български изпълнители.

От 7 до 9 юли, на откритата сцена в Южен Парк – 2 (между музея „Земята и Хората” и басейн „Спартак”), публиката ще има възможност да чуе по четири концерта всяка вечер. Събитието ще открие Биг бендът на Националната музикална академия „Панчо Владигеров“, дирижиран от Михаил Йосифов. Известният тромпетист е част и от групата „Романено“, която има участие същата вечер. Последни в програмата на 7 юли са джазмените от шведското трио Dirty Loops, което изпълнява колоритна смесица от поп, класика и джаз. На 8 юли са изявите на българската формация „Джазаница" с лидер Боби Петров, а последен в програмата е носителят на „Грами“ Робърт Гласпър със своя проект ROBERT GLASPER EXPERIMENT, изпълняван от забележителни музиканти. Не по-малко вълнуваща се очертава и последната вечер, когато ще чуем международното по състав трио Увира/Бруно/Хафизи, както и четирикратния носител на „Грами“ и невероятен контрабасист Крисчън Макбрайд и групата му New Jawn. 

За първи път тази година е предвидена и детска програма – A to JazZ Kids. На 8 и 9 юли от 10:30 ч. в същия парк, децата ще се запознаят с музикалните инструменти, ще имат възможност и да посвирят заедно с гост музикантите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Здравей"– нещо ново от Мери Бойс Бенд

Шест години след излизането на последния засега албум на Мери Бойс Бенд, озаглавен "Щастливи дни", групата ни казва "Здравей", завръщайки се с едноименната нова песен. За този период самата Мери – Мария Мутафчиева – издаде своя първи..

публикувано на 31.05.24 в 10:15

За 55-и път БНР награждава победителите в конкурса за българска песен "Пролет"

Конкурсът за нова българска песен "Пролет" на БНР се проведе за 55-и път. От създаването си през 1970 г., музикалният форум без прекъсване ежегодно стимулира родните автори и изпълнители да създават нова музика. Наградите, които дава конкурсът, са..

публикувано на 30.05.24 в 10:15

"Вселена" – отново среща музикалните светове на Михаела Маринова и Любо Киров

Две звездни имена от две поколения в българската музика – Любо Киров и Михаела Маринова - се събират отново. За първи път ги чухме заедно през 2020 г. в дуетна версия на вече хитовата песен на  Любо Киров  "Мога". Тя имаше такъв успех, че се..

публикувано на 29.05.24 в 10:15