Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пролетни цветя в Европейската столица на културата Пловдив

Снимка: actualno.com/plovdiv

В Пловдив започна изграждането на жива цветна инсталация под мотото „Донеси цвят в Стария град!“. Инициативата е по повод 50 години от създаването на общинския институт Старинен Пловдив. Организаторите – Fiori & Regali Plovdiv, Асоциацията на флористите в България и дизайнерът Петя Атанасова са изградили метална конструкция, умален модел на емблематичната за Стария град Балабанова къща – един от символите на архитектурата, изкуството и вътрешното оформление от периода на Българското Възраждане. Всеки пловдивчанин или гост на града може да занесе цвете, което да постави на мрежа, подобно на детска игра на мозайка. Очаква се на Цветница завършената Балабанова къща от цветя да се превърне в прекрасно място за снимки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български студенти с 1-во място на най-голямото състезание по международно частно право

В конкуренцията на над 35 отбора от цял свят, тимът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" завоюва първо място на най-голямото състезание по международно частно право – "Pax Moot Court", провело се в периода 24-26 април 2024 г. в Любляна,..

публикувано на 08.05.24 в 16:14

Жълт код за значими валежи в сряда в 22 области на страната

В сряда, 8 май, минималните температури в страната ще са между 9 и 14°, в София 9°. През деня ще е облачно и дъждовно. По обяд и след пладне на много места ще вали с гръмотевици. Има условия за градушки. Значителни ще са валежите в Западна и..

публикувано на 07.05.24 в 20:10

Преходът към либерализация на пазара на електричество ще е юли-декември 2025 г.

Приемайки окончателно изменения в Наредбата за регулиране на цените на електрическата енергия, Комисията за енергийно и водно регулиране набеляза следващия етап от либерализацията на пазара на електроенергия, предвиждащ пълна либерализация на..

публикувано на 07.05.24 в 19:20