Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици създадоха електромобил с форма на компютърна мишка

Снимка: http://faragency.bg/

Ученици от Бургас създадоха електромобил, чийто дизайн е вдъхновен от компютърната мишка. Той е едноместен и може да измине 160 километра с едно зареждане. В началото на месец юли предстои електромобилът да участва в международно състезание в Лондон. Идеята за създаването му се родила след като преподавателят по електроника Красимир Кънчев посещава международно състезание за енергийна ефективност в Истанбул, където вижда най-новите достижения в този сегмент на автомобилостроенето. Според Кънчев, проектът на учениците му по нищо не отстъпва на тези на останалите отбори. Автомобилът е изграден от фибростъкло и алуминий, гумите му са от велосипед, а купето е обзаведено с кожа и оборудвано с таблет, на който могат да се следят всички показатели на автомобила.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лили Иванова беше удостоена с Почетния знак на президента

Легендата на българската естрада Лили Иванова беше удостоена с Почетния знак на президента. Отличието беше връчено след нейния концерт на 20 май в Народния театър "Иван Вазов" за изключителната значимост на цялостното ѝ творчество към българската..

публикувано на 21.05.24 в 14:10
Снимка: Facebook /Българско неделно училище „Св. св. Кирил и Методий “ - Атина

Да съхраниш езика си, да опазиш своята идентичност далеч от дома… в Атина

"Емиграция – доброволното или насилствено напускане за дълъг период от време на страната на обитаване и заселване в друга страна, причинено от някаква отрицателна промяна в живота, била тя природна, икономическа или военна." 861 054 са българите..

публикувано на 21.05.24 в 12:15
Йорданка Чобанова

Еврочленството е донесло на България чист приход от над 21,3 млрд. евро

От 2007 г., когато България влиза в ЕС реалните доходи в страната са нараснали над 3 пъти. Покупателната способност е увеличена с 20%. През 2006 г. лихвата по ипотечните кредити в страната е била 8%, сега е 2,8%. За 17 години България е внесла в..

публикувано на 20.05.24 в 13:30