Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детският научен център „Музейко“ показва как се проектира безмоторен самолет

Снимка: muzeiko.bg

Днес голямата поляна в Южния парк в София ще се преобрази в място за игри, забавления и научни предизвикателства за малчуганите. Те са подготвени специално от Детския научен център „Музейко“, който е организирал интересни научни закачки и експерименти от света на физиката, химията и конструирането. С помощта на „Музейковците“, децата ще проектират безмоторен самолет и ще развихрят въображението си с форми от бъдещето и забавни конструктори. Ще има и томбола със специални награди.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България има традиции във висшето образование на френски език

С желание да се отворят към света, след дългите години на изолация в бившия социалистически лагер, България и Румъния се присъединяват през 1994 г. към Международната организация на франкофонията. Тогава у нас се създава Франкофонски институт по..

публикувано на 10.05.24 в 15:45

Тръгва платформата за български езикови ресурси онлайн БЕРОН

БАН представи платформа за български езикови ресурси онлайн БЕРОН. БЕРОН е съкращение ( Български езикови ресурси онлайн ), но и напомня за българския енциклопедист и автор на "Рибния буквар" Петър Берон. Чрез платформата се осигурява свободен..

публикувано на 10.05.24 в 14:06

"Шалом" отне награди на журналистите Петър Волгин и Юлиана Методиева

Ръководството на "Шалом" и организационния комитет на ежегодните награди на еврейската общност "Шофар" решиха да отнемат отличието на журналиста Петър Волгин и на главния редактор на интернет сайта "Маргиналия" Юлиана Методиева.  "Петър Волгин бе..

публикувано на 10.05.24 в 12:35