Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български пътешественик помага на две деца

Снимка: личен архив

Крум Крумов, български пътешественик, преводач и триатлонист, започна благотворително пътуване с велосипед от Созопол до испанския град Сантяго де Компостела /Santiago de Compostela/. Целта му е да събере средства за лечението на две деца: 3-годишно българско момченце и 12-годишно момиче от българо-полски произход. Чрез социалните мрежи Крум вече обяви благотворителната си кампания в България и в Полша. Пътешественикът ще измине общо 5000 километра. Символичен е маршрутът на неговото пътуване. Началото е от църквата Св. Св. Кирил и Методий в Созопол. След това Крумов ще мине през балканските страни и Италия. А от Франция ще поеме по известния поклоннически път на свети Яков, посветен на Яков Заведеев /един от 12-те Христови апостоли/ и ще стигне до църквата Свети Яков в Компостела.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Венцислав Велев (вдясно) със сребърния медал от олимпиадата.

Сребърен медал от Международната олимпиада по философия за единадесетокласник от Русе

Единадесетокласникът Венцислав Велев от Математическа гимназия "Баба Тонка" в Русе спечели сребърен медал на Международната олимпиада по философия, която се проведе в Хелзинки. С по-добър резултат от него бяха само двама ученици – златните медалисти..

публикувано на 21.05.24 в 17:13

ЦИК отново забрани обявяването на резултати от екзитпол в деня на вота

Резултатите от проучванията, извършвани в изборния ден - екзитпол, се оповестяват не по-рано от 20,00 часа на 9 юни, това реши Централната избирателна комисия (ЦИК) и забрани на социологическите агенции, които в деня на вота ще правят..

публикувано на 21.05.24 в 17:05
Снимка: Посолство на Република България в Япония

Японски хотели популяризират българската кухня

От първата половина на май до 12 юли 2024 г. в шест хотела от веригата HULIC в Япония, в партньорство с Посолството на България в Токио се организира Фестивал на българската кухня, съобщават във Фейсбук от дипломатическата ни мисия в Страната на..

публикувано на 21.05.24 в 16:23