Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив – Европейска столица на културата 2019

Пианисти от девет държави с концерти в четири града на България

Снимка: plovdiv2019.eu

Шестнадесет пианисти от Германия, Италия, Русия, Канада, Корея, Япония, Словакия, България и Филипините ще изнесат 4 концерта в българските градове, участвали в надпреварата за европейска столица на културата – Пловдив (на 16 ноември), София (на 18 ноември), Велико Търново (на 21 ноември) и Варна (на 23 ноември). В програмата, която музикантите ще изпълнят под диригентството на Григор Паликаров, присъстват произведения от Карл Орф, Джоакино Росини, Карл Черни, Рихард Вагнер, Дариус Мийо, Джордж Гершуин и др. В деня на концерта във Велико Търново, талантливи деца-пианисти от старата столица ще имат възможност да участват в майсторски клас на българския пианист проф. Томислав Байнов. В урока ще се включат и пианисти със световна кариера като Винфрид Ромпф, Дороти Уйтенгсу, Женя Любенова-Келер и Сирма Величкова. Културното събитие е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Когато те срещнах" – китаристът Мирослав Иванов със солова песен

Мирослав Иванов е китарист, аранжор и автор на музика, който присъства в повечето от най-интересните съвременни български музикални групи и проекти. Негови авторски проекти са групите Сафо, Saint Electrics, МетаФормоза  и Пеперуда. Възлов член е на..

публикувано на 15.06.24 в 10:05

"Освободен" – лятно настроение с Innerglow

Триото Innerglow се нареди сред финалистите в тазгодишното 55-то издание на конкурса "Пролет" на БНР с песента си "Освободен". Идеята за нея възниква по-рано и давайки си сметка, че звучи свежо и танцувално, Тодор Ковачев, Петър Желев и Матей..

публикувано на 14.06.24 в 10:15

"През 100 земи" – Вяра Панталеева ни води на пътешествие към нас самите

Вяра Панталеева посрещна пролетта и влиза в лятото с нова песен. "През 100 земи" е подобен на сън приказен разказ за личностното пътешествие, в което рано или късно всеки от нас се отправя. Мистиката в музикален аспект е загатната с лек ориенталски..

публикувано на 13.06.24 в 10:15