Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Президентът и премиерът – с позиция за протестите и „ремонта“ на кабинета

Според държавния глава Румен Радев, „прегрупирания в правителството“ не могат да го спасят и да върнат доверието на хората. Затова, по думите му, протестите с искане на оставки ще продължат. 

В Пловдив, където се срещна със студенти от специалност „Графичен дизайн и фотография“ в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“, държавният глава коментира и, че главният прокурор Иван Гешев е пропуснал много възможности да разкрие огромни злоупотреби на властта и олигархията, а вместо това е избрал да ги брани.


По-късно, също от Пловдив, където инспектира работата по Водния цикъл на града, премиерът Бойко Борисов обяви, че се очаква голям ремонт на правителството. Това обаче ще стане след вота на недоверие, внесен от БСП.

Министър-председателят посочи и, че президентът е „сценарист на антиправителствените протести“, провеждащи се в София и в други градове на страната.


Той повтори тезата си от последните дни, че предстоят тежки месеци, а най-трудно, според Борисов, ще бъде в края на годината.

Междувременно в София, Пловдив и други по-големи градове на страната за поредна вечер хиляди излязоха на протест срещу правителството. С искания за оставки на правителството и на главния прокурор започна осмият ден на недоволството в столицата. Към протеста се присъединиха и протестиращи от Бургас. Те бяха донесли поруганото българско знаме от плажа на нефтеното пристанище "Росенец". 


Още от категорията

Президентът Румен Радев: Северна Македония в ЕС - без език на омразата

Президентът Румен Радев заяви, че България трябва да даде съгласие за начало на преговори на Северна Македония за членство в Европейския съюз, след като бъдат признати обективните исторически факти и „когато процесът по изкореняване на езика на омразата и..

публикувано на 27.11.20 в 16:57

Вицепремиерът Каракачанов поздрави Зоран Заев за позицията му относно България

Вицепремиерът Красимир Каракачанов поздрави премиера на Северна Македония Зоран Заев за заявената позиция във вчерашното му интервю за агенция БГНЕС и посочи, че ако се върви в тази посока, следващата година може да се говори за започване на преговорния..

публикувано на 26.11.20 в 15:01

Зоран Заев призовава да се премахне „желязната завеса“ към България

Съжалявам, че интервюто ми за БГНЕС предизвика негативни емоции. Но искам да подтикна македонската общественост за помощ в решаването на въпроса с България, каза македонският премиер Зоран Заев. Трябва да се съгласуваме по историческите въпроси и да..

публикувано на 26.11.20 в 13:08