Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Отбелязахме 183 години от рождението на Апостола на българската свобода

| обновено на 18.07.20 в 23:25
Снимка: БГНЕС

С тържествен-митинг заря родният град на Васил Левски Карлово отбеляза 183-ата годишнина от рождението му. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева прие почетния караул и произнесе слово

В Карлово се събраха и седемте лъча с участници в 26-тия Национален туристически поход „По стъпките на Левски”. Началото на похода беше дадено на 14 юли 2020 г. пред паметника на Васил Левски в Плевен. Общо седем лъча с близо 150 участници, сред които и 40 ученици, минаха по стъпките на Апостола през Балкана от Плевен до Карлово.

В град Левски беше другата възлова проява по случай 183-ата годишнина от рождението на националния ни герой. Гост на празника там беше президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, който прие почетния строй, а след това произнесе слово. Тази година се навършват и 75 години от обявяването на Левски за град.

С различни инициативи в цялата страна също ще бъде отбелязана годишнината от рождението на Апостола. Подробностите от кореспондентите на БНР в страната вижте ТУК


Още от категорията

Няма данни за пострадали българи при експлозията в Мадрид

По информация на посолството ни в Мадрид няма данни за пострадали български граждани при експлозията в центъра на испанската столица. Задграничната ни мисия е в контакт с местните власти и полиция, които изясняват случая. Към момента по данни..

публикувано на 20.01.21 в 18:54

Здравното министерство: Заведенията няма да отворят преди 18 февруари

Министерството на здравеопазването не подкрепя искането на заведенията и ресторантите да подновят работа от 1 февруари. Това заяви във Велико Търново министър Костадин Ангелов, като уточни, че отпадат ограниченията за спорта. Той потвърди, че от 4..

публикувано на 20.01.21 в 18:27

Редица неизвестни заради пандемията правят изборите непредвидими

Предстоящите парламентарни избори на 4 април ще бъдат по-различни от всеки досегашен вот. Причината, разбира се е, че те ще се проведат в условия на пандемия. Никоя институция или правителство в Европа или по света, не е в състояние да предвиди каква..

публикувано на 20.01.21 в 13:05