Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи протестират в различни точки на света и този уикенд

Протест №3 в Мюнхен, 6 август
Снимка: @bgprotests

Сънародниците ни зад граница и през тези два почивни дни се орагнизират за протести в различни точки от света, за да поискат оставките на българското правителство и на главния прокурор. Те се обявяват и за въвеждането на електронно гласуване. Демонстрации ще се проведат в 24 града в десет страни, научи "Радио България" от българи, живеещи в чужбина. 

В Германия са организирани протести в Берлин, Кьолн, Манхайм, Мюнхен и Хамбург. 

Във Великобритания ще излязат българите в Лондон, Оксфорд и Бирмингам. Ще се протестира също така в столиците на Франция, Чехия, Норвегия и Нидерландия

В Съединените щати са предвидени демонстрации в Бостън, Ню Йорк и Чикаго, в Канада – във Ванкувър, Торонто и Монреал, в Австралия - в Сидни, Пърт, Аделаида, Мелбърн и Бризбейн, а в Нова Зеландия – в Окланд.

С протеста си миналия уикенд стотици българи, живеещи извън пределите на родината, подкрепиха сънародниците си, които вече месец излизат на площадите у нас. Зад граница се подготвят и писма, с които дипломатическите мисии да бъдат запознати с исканията на недоволните от властта, както и общ протест пред седалището на Европейската комисия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В събота и неделя ще има пролетно слънце, в планините ще вали

В събота, 27 април, минималните температури в страната ще са между 5 и 10°, в София 5°. Сутринта ще е слънчево. По обяд над Западна България, а след обяд и над Централна, ще се заоблачи в планините ще превали и прегърми. На изток ще е слънчево...

публикувано на 26.04.24 в 19:30

България днес - 26 април 2024 г.

В края на седмицата Слънцето ни се усмихна с усещане, че чудото предстои. Тази събота православните християни отбелязват Лазаровден, а в неделя - Цветница. Специално за Радио България богословът Александра Карамихалева ще ни припомни духовния..

публикувано на 26.04.24 в 19:00

Засилени мерки и дронове за дербито "ЦСКА-София" - "Левски" на 27 април

Засилено полицейско присъствие в столицата планират от МВР за последното за сезона дерби ПФК "ЦСКА - София" -  ПФК "Левски", което ще се проведе на 27 април на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Ще бъдат използвани и дронове по..

публикувано на 26.04.24 в 16:01